G-Klasse: Cura de tinerete

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.06.2006
Cu ocazia implinirii varstei de 27 de ani, Mercedes opereaza pe cord deschis gama G-Klasse, oferindu-i o noua inima: un V6 de 3.2 litri si 224 cai putere.

Legendara Clasa G, lansata in 1979 si sursa de inspiratie a tuturor SUV-urilor Mercedes existente la ora actuala pe piata va fi intinerita cu ocazia celei de-a 27-a aniversari. Principalul implant va fi reprezentat de un motor diesel de ultima generatie, G 320 CDI, echipat cu filtru de particule, care dezvolta 224 CP.

Acest V6 dispune de un sistem de injectie common-rail din a treia generatie si este echipat cu injectoare piezo-electrice, cu patru supape pe cilindru si este cuplat la o cutie de viteze auomata cu sapte rapoarte (cunoscuta 7G-Tronic). G 320 CDI pare sa colecteze toate avantajele predecesorilor sai: consumul excelent al lui G 270 CDI si performantele lui G 400 CDI V8 de 250 CP.

La nivelul comportamentului de strada, G-Klasse ofera, ca intotdeauna, tot ceea ce asteptam de la un veritabil 4x4: tractiune integrala permanenta, sistemul electronic de gestionare a tractiunii 4ETS, ESP si trei pozitii diferite de reglare a diferentialului, selectabile de pe bord.

Modelul german este construit la uzina Magna Steyr din Austria, din 1979 pana astazi fiind produse nu mai putin de 186.000 de unitati.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru