G-Klasse dopat

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 01.08.2006
Germanii de la Mercedes mai fac un pas spre revigorarea lui G-Klasse prin adaugarea unei suite de cai putere V8-ului disponibil sub capota monstrului de doua tone.

Mercedes nu se opreste din incercarile de revitalizare a celebrului G Klasse. Chiar daca unele voci ii preziceau sfarsitul carierei, constructorul german a facut tot posibilul sa ii faca modelului sau o injectie cu steroizi.

Iar in acest acest caz steroizii iau infatisarea unui V8 Kompressor de 500 de cai putere, cu 24 mai mult decat oferea acest motor pana acum. Valorile cuplului raman constante (700 Nm), toate aceste cifre ajutand modelul german de doua tone, a carui prima generatie a fost prezentata in premiera in 1979, sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 5.5 secunde (Cayenne Turbo reuseste “doar” 5.6 secunde pentru prima 100 km/h). In plus, viteza maxima declarata de constructor ajunge la 210 km/h.

Singurii nemultumiti de performantele monstrului Mercedes sunt ecologistii, care vor afla ca G-ul lui Mercedes consuma 22 litri la suta de kilometri in regim urban. Pretul noii versiuni se ridica la 120.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru