Galerie foto: Cele mai tari premiere de la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 13.09.2007
Automarket va prezinta o galerie foto cu toate premierele importante de la Frankfurt. Nu o ratati!

Dupa cele doua zile destinate presei la Salonul de la Frankfurt putem sa tragem linie si sa inventariem marile premiere care au facut valuri in lumea auto. Desi a 63-a editie a Salonului International Auto de la Frankfurt a fost dedicata in primul rand automobilelor ecologice, constructorii care au mizat in continuare pe ecuatia design futurist si multi cai putere s-au bucurat de cel mai mare succes si de cea mai mare mediatizare.

Toti constructorii au incercat sa aduca pe langa actualele modele de pe piata si versiuni hibride sau electrice ale acestora pentru a-si manifesta grija fata de mediul inconjurator. Si cum, pentru unii, o atmosfera "verde" ar fi fost poate usor plictisitoare, marile grupuri auto s-au inghesuit sa faca loc in cadrul standurilor unor concepte noi care sa revolutioneze lumea auto. Pentru a privi in ansamblu roadele celui mai mare salon auropean este nevoie de o reevaluare a principalelor atractii si premiere mondiale.

Vom incepe cu Aston Martin, care a adus versiunea de productie a modelului DBS precum si doua editii speciale dedicate succeselor din competitiile motorsport DB9 LM si V8 Vantage.

Cele mai multe premiere s-au consemnat insa la Grupul Volkswagen, unde am putut vedea noul Tiguan, noul Maxi Caddy, miniconceptul VW Up!, noua generatie a sedanului Audi A4, varianta break a micutei Skoda Fabia, SUV-ul Seat Tribu, supersportiva de colectie Lamborghini Reventon, cel mai rapid coupe Bentley, Continental GT speed, si supercarul pur sange Bugatti Veyron Pur Sang.

Italienii de la Fiat au venit doar cu versiunea de peformant a modelului Grande Punto, pregatita de Abarth si cu un facelift pentru Lancia Musa.

Francezii se pare ca reusesc sa prinda curaj si uimesc publicul cu noi concepte si modele de serie: Renault Laguna Coupe, Citroen C-Airscape si Cactus, Peugeot Flux si noua gama a hatchback-uui 308.

Asa cum era de asteptat, japonezii au marcat aproapeun sfert dintre premierele salonului german. Toyota IQ concept, Nissan Mixim, Honda Tourer Concept, Mazda 6, Mitsubishi cX Concept si Subaru Impreza WRX sunt capete de lista. In dreptul germanilor putem enumera cateva concepte care au amutit publicul: BMW X6, Mercedes F700 si C63 AMG (in ambele variante), Porsche GT2 si Cayenne GTS, Smart Fortwo hibrid si Audi RS6 Avant.

Conceptele I-Blue si Veloster de la Hyundai impreuna cu Kee de la Kia si Wz de la Ssang Yong au reusit sa atraga atentia si asupra constructorilor coreeni. Americanii de la GM nu au venit nici ei cu mana goala si au incercat sa atraga publicul de partea lor cu ajutorul noului Chevrolet Aveo, Opel E-Flex Concept si Agila precum si Saab Turbo X.

Incheiem, cu voia dumneavoastra, cu cei de la Ford, pentru care Frankfurt a avut o semnificatie deosebita, aici fiind parafat contractul de vanzare a Automobile Craiova. Divizia europeana a constructorului de peste ocean a prezentat Verve Concept (viitorul Fiesta), Kuga dar si un facelift in stil Kinetic aplicat lui Focus.

Salonul Auto de la Frankfurt se deschide astazi publicului larg si va ramane deschis pana peste o saptamana si jumatate. In urmatoarele zile, iubitorii industiei auto vor decide care dintre modelele si conceptele de mai sus sunt demne de o mai mare recunoastere internationala.

Comentarii (16)

  • Poze
    La poze trebuia atasat si un titlu deoarece la unele modele este foarte greu sa distingi firma, ce sa mai vorbim de numele modelului.
    0 0
  • Re:Poze
    Si eventual un buchet de flori si un covor rosu...
    0 0
  • URAGANU
    excelent
    Felicitari echipei, pozele sunt superbe si profesional facute. La mai multe si de la alte evenimente.
    1 0
  • Atti
    Bravo echipei Automarket numa poze de calitate si masini de calitate tot asa aveti o pagina de minune.
    1 0
  • Oligarh
    Multumim
    Multumim baieti! Super pozele . :)
    1 0
  • NOUA FIESTA ARATA MAI BINE DECAT CORCITURA DE FOCUS
    NOUA FIESTA ARATA MAI BINE DECAT CORCITURA DE FOCUS, si-au batut joc de Focus, arata stupid!!! Jumate Mondeo jumate vechiul Focus. Sunt disperati de bani dar nu asa, tragi cu dintii de un model!!!!
    0 0
  • laurro
    este...
    ....superb !!ca la expozitie, nu !? si pozele sunt reusite. ne mangaie privirea si inima, ne aprinde imaginatia..! multumim si mai vrem, daca se poate, imagini de la Frankfurt.
    0 0
  • misto
    misto pozele super facute,bafta in continoare automarket
    1 0
  • MULTUMIRE
    Apreciez foarte mult gestul Dvstr.de a prezenta noutatile prezentate la Frankfurt,macar asa cei de seama mea sa vada noul in indrustia auto.Mult succes in continuare automarket.
    1 0
  • ma intreb cate din astea o sa fie si la siab
    0 0
  • Minune
    Nota 10 pentru echipa Automarket. Ma bucur ca azi nu a mai scris nimeni rautati.DA DOAMNE!!!
    1 0
  • scorpionul
    da mey
    sunt mishto toate...
    0 0
  • johnny
    interesant
    Unele arata la fel cu seriile actuale, altele au niste linii in plus, multe au design "futuristic" (daca asha arata masinile viitorului mai bine merg pe jos), majoritatea dau bine in expozitie dar foarte putine ar fi in stare sa faca fatza drumurilor din Romania. Intr-adevar, pozele sunt foarte reusite, pe foarte multe modele le avantajeaza, dar ce se vede nu e tocmai si ce va iesi din fabrica (de exemplu alea la care - daca vrei sa te uiti prin luneta - o sa vezi acoperisul, cat despre priza pusa fix in botu masinii nici nu mai zic...).
    Parerea mea e ca la capitolul design nu e nimic extraordinar in afara de 2-3 modele (printre care si Porche-ul proiectat de concetatzeanul nostru :D ) si ca producatorii ar trebui sa inceapa sa imbunatateasca motoarele pentru ca d.p.d.v. al aerodinamicii s-a facut cam totul si, oricum, cand stai la semafor cate juma' de ora degeaba ai cea mai joasa si/sau rotunjita masina.

    In rest numai de bine, bani sa avem sa le cumparam si parcari in care sa incapa
    0 0
  • johnny
    PS
    "Minune" , imi pare rau. Atata timp cat vor exista oameni cu lipsuri (materiale sau de IQ), va fi intotdeauna cineva care sa comenteze. Poti observa, totusi, ca ce am scris nu sunt tocmai rautati; daca vroiam, puteam scrie (de fapt inca mai pot :P ) despre fiecare masina cate ceva - cum ca-s idei vechi cu aere imprumutate sau chestii de genul acesta. Dar nu vreau sa influentez pe nimeni :)
    0 0
  • pt johnny
    imi pare rau ca te contrazic dar concetateanul nostru nu a proiectat Porsche-ul ci Peugeot Flux
    1 0
  • Johnny
    Scuze
    Eram putzin adormit :( (se observa ora...)
    Ai dreptate, thanx
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru