Galerie foto: Grande Punto Abarth

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 21.09.2007
Grande Punto Abarth se prezinta in fata noastra intr-un pictorial de zile mari. Bonus: informatii calde despre animalul de 155 CP.

Dupa ce Abarth a intrat in forta ca marca independenta de Fiat inca de la Frankfurt, unde a avut stand propriu, astazi am pus mana pe primul set de imagini si detalii oficiale legate de prima aparitie in gama marcii oficiale de performanta a celor de la Fiat: Grande Punto Abarth. Fotografiile au fost publicate odata cu lansarea site-ului oficial al "scorpionului" Abarth (pe care il puteti accesa AICI).

Despre Grande Punto Abarth nu se pot spune multe, deoarece majoritatea elementelor constitutive se afla la nivel vizual. In standard, GPunto Abarth este alb, insa doritorii pot opta si pentru negru sau rosu, pretul celor doua nuante ceva mai agresive fiind de 390, respectiv 410 euro. Stickerele de efect vor scoate si ele 220 de euro din bucuraele doritorilor. La interior, nuanta dominanta este negru, rosul fiind optional (850 de euro). In total, pretul versiunii Abarth a lui Grande Punto este de 17.800 de euro (anuntat in Italia).

Sa trecem insa la partea mecanica, cea mai importanta in acest context.

Grande Punto Abarth dispune de un 1.4 Turbo care scoate 155 de cai, ajunge la 208 km/h si are nevoie de 8.2 secunde pentru 0-100 km/h. Franele Brembo intregesc peisajul, suspensiile derivand din cele ale versiunii Grande Punto Sport. Bara antiruliu a fost schimbata iar garda la sol a fost si ea coborata cu 10 milimetri.

Daca toate acestea nu va conving, veti fi nevoiti sa asteptati pana in 2008, atunci cand va fi disponibila la vanzare versiunea SS (Esseesse). Grande Punto Abarth SS va avea 180 de cai si 272 Nm, 215 km/h viteza maxima si 7.7 secunde pentru 0-100. Adica, pe scurt, o nebunie italiana cu volan.

Comentarii (9)

  • Cosmin
    GP Abarth
    Exceptional arata masinuta asta! Este dragoste la prima vedre de mult, de cand am vazut-o pentru prima oara.
    Aveti idee cam cat va costa? Sare de 18000 eur?
    0 0
  • isac vlad
    super faina masina......crek astept pana la varianta de 180cp....:X:X:....ala da fiat...in sfarsit o scos si astia ceva competitiv....poate cu ala de 180cp....te poti trage cu un GTI ..8->
    0 0
  • Marfa rau
    ;)
    Aduce putin cu golf 5 GTI dar parca asta e mai finutza..oricum arata bine rau de tot
    0 0
  • George
    :X
    superba masinuta, de la design pana la performante, in special varianta de 180 cai :)
    0 0
  • Anonymus
    Offf
    Frumoasa masina, da de la distanta nu prea arata a masina sport din cauza aripilor negre si a partii inferioare a barilor tot negre...
    Mai degraba arata a Suv...
    0 0
  • !
    deacord cu Anonymus , las ca le facem albe si o sa fie geniala masina!

    o zi buna !
    0 0
  • Super masina,italienii tot italieni raman....
    0 0
  • mschumi
    superb
    Mama cat imi place masina asta. Urmaresc si raliul IRC unde Gr.Punto Arbath cam ia tot, depinde cand si cum, oricum, masina arata superb si din cate am auzit merge superb...
    0 0
  • Mail primit:

    "am uitat sa-ti spun, la reprezentanta era o masina, Abarth Grande Punto, foooaaaarte mishto, sportiva, nervoasa, cel putin asa arata, ca de testat nu am avut voie, era singura masina si nu era pt test drive, daca voiai sa o cumperi in schimb, plecai de acolo cu ea. costa 15.450, daca platesti cash iti mai face rabat.

    mi s-a parut cam sportiva pt mine dar sa stii ca am avut un filing mai bun cind m-am urcat in ea, chiar daca nu am plecat de pe loc si nu am pornit nici motorul"
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru