Galerie foto: prima zi de salon la Geneva

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.03.2008
Va prezentam o galerie foto cu modelele si conceptele care se pregatesc pentru marile conferinte de maine din Geneva.

Echipa Automarket a luat primul contact cu Complexul Palexpo, locul in care se desfasoara Salonul Auto de la Geneva. Dupa o prima escapada pe la standul Dacia, unde nu am putut vedea decat noul font al siglei romanesti, locul de "tabara" al celor de la Dacia fiind cel mai ascuns dintre toate cele aaflate in Salon (mult mai bine camuflat decat standurile constructorilor premium), am facut primul tur printre standurile celorlalti producatorilor prezenti la Geneva.

In primul rand trebuie spus ca la toate standurile marcilor auto gasesti forfota si lume care munceste, taie, lipeste, insurubeaza, acopera, descopera si asa mai departe, in linia clasica a unui salon auto. Diferenta dintre Geneva si Bucuresti este insa mare, deoarece cei din Elvetia muncesc la ultimele retusuri si fac ultimele pregatiri tocmai pentru ca deschiderea oficiala este maine (la SIAB, lumea muncea pe rupte in prima zi fara jena). De exemplu, la standul Dacia aveau loc repetitii live pentru conferinta de presa de maine, cand Automarket va transmite in direct lansarea oficiala a noii sigle si a modelului Dacia Sandero, primul hatchback din gama constructorului roman.

Apropo, suntem acum siguri ca noul model Daci se va numi Sandero, conferinta de presa "repetata" aruncandu-ne o multime de informatii pe care in mod normal ar fi trebuit sa le aflam maine.

Imediat langa standul Dacia vedem pregatirile de la Toyota, unde mai toata lumea se concentra pe repetiile lansarii noului model de oras iQ, fara modelul in sine prezent la stand (se pare ca fiecare are modul sau de a scapa de privirile curioase ale jurnalistilor). Standul Pinifarina parea linistit la o prima vedere, noul concept Sintesi fiind pregatit de prezentare, dar vizibil doar intr-o varianta camuflata. Linistea de aici s-a explicat in momentul in care am observat preparatorii celebrei case de design aducand pe brate un motor si se chinuiau sa-l expuna undeva in perimetrul standului.

Unul dintre cele mai dezvelite standuri este cel al germanilor de la Audi. Constructorul din Ingolstadt a adus ca noutati la Geneva noile Q7 V12 TDI si noul A4 Avant. Din fericire, aici am putut sa surprindem fra nicio problema cu aparatul de fotografiat noutatile marcii germane pregatite pentru salonul elevetian.

Standurile aliantei Renault-Nissan, separate ce-i drept, dar unite prin specificul fiecaruia, nu au avut inca nimic special de oferit, doar probele de prezentare ale conceptului Pivo atragand lumea curioasa.

Laguna GT, pregatita si ea pentru spectacol, suporta operatii de camuflare in direct la salon.

La standul Skoda am facut deja cunostinta cu noua generatie a modelului Superb, prezent in 6 exemplare in perimetrul care gazduieste constructorul ceh. In sfarsit, la Seat nu am vazut inca Bocanegra concept, prototipul care va aduce in prim-plan noul Ibiza, insa ne-am intalnit din noul cu Altea Freetrack, masina noastra de serviciu pana la Geneva, care era imbracata de aceasta data in haine de gala.

Intr-un cuvant, atmosfera  din ultima zi dinaintea deschiderii oficiale a salonului din complexul Palexpo din Geneva poate fi rezumata printr-un singur cuvant: agitatie. Absolut toti reprezentantii marcilor prezente la Geneva se afla intr-o goana nebuna pentru ca toate lucrurile sa se afle la locul lor, pentru ca toate detaliile sa fie fixate si pentru ca succesul sa poata fi un atu al zilei de maine. Si va putem spune din experienta inca de astazi: maine, in prima zi, totul va fi perfect.

Comentarii (24)

  • am vazut cate ceva frumos ...
    passat CC,
    0 0
  • bogdan
    geneva
    skoda superb e superb.
    0 0
  • trifoi
    model...
    fiat panda aria e extrem de draguta :)
    0 0
  • da
    Tot Rolls e cea MAI FRUMOASA.....stil ! Si aia mica ce-o fi ? Mi-a placut.
    0 0
  • marius
    skoda superb spermasina
    0 0
  • Felicitari
    Felicitari pentru promptitudine si modul in care ati tratat acest salon auto ! Primele poze REALE de la Geneva 2008 aici le-am vazut si va multumesc pentru asta, e o dovada de profesionalism si respect fata de cititori.
    0 0
  • Alex ph
    precizari
    domnilor din redactia unde s-a elaborat stirea(M Mester & R Gherghe)trebuie sa va trag putin de maneca:DIFERENTA ESTE " INTRE".Iar asta cu munca fara jena denota putina ipocrizie.Sa-ntelegem ca voi va cereti scuze dinainte de a scrie-munca voastra in cazul de fata -ptr faptul ca va e rusine? Cred ca toata fraza este compusa aiurea in tramvai. Sau poate ca a-ti vrut sa spuneti altceva si nu v-a iesit.deci faceti un pas in spate si recititi ce a-ti scris:Diferenta "fata" de Geneva si Bucuresti este insa mare, deoarece cei din Elvetia muncesc la ultimele retusuri si fac ultimele pregatiri pentru ca deschiderea oficiala este maine "(la SIAB, lumea muncea pe rupte in prima zi fara jena)."toate cele bune si distractie frumoasa
    0 0
  • gyulya1972
    superb
    nu am vazut niciodata o expozitie de masini superbe dar datorita voua am ramas uimita de unele ce mau ancantat foarte tare ........succes pe mai departe
    0 0
  • felicitari
    Multumim pentru imagini, prezentati si modelele mai "exotice" indiene, chinezesti, macar vedem ce au mai copiat.
    0 0
  • Sandu-Ghidul Bacaului
    felicitari
    Felicitari pt. noile imagini ! Ford Kuga este uimitor :)
    0 0
  • gessyca
    bafta in continuare
    A4 avant,...
    0 0
  • Simona
    frumos
    Intotdeauna mi-au placut stirile de la Automarket. Si imi plac si noutatile pe care ni le ofera de la Geneva. Mare lucru, iar pozele pe care ni le dati acum...frumos. Mai am o singura observatie...chiar trebuie reformulata fraza in care comparati salonul auto de la Geneva cu minunatia de la Bucuresti insa...pe mine ma deranjeaza mult mai tare folositea lui "a-ti" de 2 ori in formula citata. Cred ca nu doar voi trebuie sa recititi ce ati scris :).
    0 0
  • Frumos
    Astept sa vad DACIA !
    0 0
  • emilian
    carcotasii sa se abtina:)
    am o idee:CARCOTASII SA SE ABTINA!!! Pfoai cum pot fi unii asa mah,se leaga de o virgula,si trec peste informatie... Tu("Alex ph")ai recitit macar ce ai scris?ia uita-te sa vezi ce prostii ai scris,daca ei or gresit,tu ai scris o mare prostie! Iti propun ceva:daca te plictisesti,poate ar fi bine sa dai un "reply" cu UNSUBSCRIBE,ca sa nu te mai deranjeze cei de la Automarket cu relatarile lor. Bafta,si m-as bucura sa vezi ce te-am scris:)
    0 0
  • Traian
    frumos
    @Alex ph: in momentul in care scrii "a-ti vrut" si "a-ti scris" nu mai ai dreptul sa te legi de gramatica/ortografia altora, ca te faci de ras.@Automarket: felicitari si asteptam urmatoarele zile.
    0 0
  • Beautifull
    Toate sunt excelente. Felicitari fotografului in primul rand. Chiar sunt curios ce este masinuta mica albastra?
    0 0
  • gramatica asta
    corecte observatiile lui Traian si ale Simonei...privind acel critic - Alex..
    0 0
  • bravo
    Alex este din Prahova, asa ca nu va mai pierdeti timpul cu el. Cat despre Land Rover, NO comment
    0 0
  • Masina Albastra
    @B.C.acea masinuta albastra e Nissan PIVO, un microcar daca nu gresesc....rotativ :)
    0 0
  • Alfa Junior?
    Pana la urma n-au mai adus Alfa Junior la Geneva? Si eram asa curios s-o vad... :(
    0 0
  • Enescu Ionica
    imi plac
    Imi plac sunt superbe si pe mine una m-au fermacat audi Q 7, Hyndai si celelalte da acestea sunt masinile mele de suflet. Multe felicitari si tot respectul din partea mea fotografului
    0 0
  • burtus
    Land Rover
    Land Rover rullz!!!!!
    0 0
  • Am ramas surprins de modelele prezentate pana acum SKODA,FIAT,FORD...nu stiu ce marca e trotinet pe patru roti?
    0 0
  • cristi
    g
    audi a4,e superb,incepand de la culoare pana la faruri si multe altele
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru