Geely: "Cumparam Volvo si ne facem cunoscuti in lume"

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 02.11.2009
Compania chineza Geely sustine ca preluarea suedezilor de la Volvo ar insemna o poarta deschisa spre lumea buna a industriei auto mondiale.

Esential

6.45 miliarde de dolari a platit Ford pe Volvo acum 10 ani.
2 miliarde de dolari este pretul estimativ al companiei suedeze in 2009.

Chinezii de la Geely sustin ca au sperante mari in ceea ce priveste preluarea companiei suedeze Volvo din bratele Ford. In urma acestei mutari, sefii Geely au de gand sa scoata nasul in lumea buna a producatorilor auto mondiali, aliniindu-se la aceleasi standarde la care se ridica toti constructorii mari ai lumii.

"Exista inca multe detalii de rezolvat si nu ne grabim. Dar va asigur ca vom continua sa muncim pentru ca Geely sa ajunga in toate colturile lumii", a declarat Li Shufu, presedintele Geely Holding Group, companie care detine si divizia auto Geely Automotive.

Desi Ford si Geely nu au dezvaluit inca pretul companiei Volvo, presa internationala vorbeste de circa doua miliarde de dolari, o cifra care anunta o pierdere grea pentru Ford in conditiile in care suma platita de americani la preluarea Volvo (1999) a fost de 6.45 miliarde de dolari.

via | Gasgoo

Comentarii (2)

  • Florin
    @Mircea Mester , cum te descurci luni dimineata? Parca nici iarba nu creste luni, cel putin asa mi se pare mie cand ma apuc de lucru la inceput de saptamana.
    3 1
  • useless talk
    and a fost vorba de vanzarea lui Volvo celor de la Renault, s-a opus toata lumea, credeti ca de data acesta v-a fi diferit? De aproape 3 ani se tot vinde Volvo, si de vreo 2 ani, Geely il tot cumpara....din pacate, "reclama" asta dauneaza celor de la Volvo.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru