Germania: 7% din totalul kilometrilor de autostradă se află în construcţie

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 17.08.2011
Nu mai puţin de 1745 de kilometri din Autobahn-ul german se află sub asaltul echipelor care modernizează pătura asfaltică. Germanii se plâng de faptul că traficul este mult îngreunat pe rute care ar fi trebuit să fie foarte rapide.

Dacă autorităţile din România au rămas în urmă cu promisiunile legate de lungimea totală a kilometrilor de autostradă din ţara noastră, Germanii au o altă problemă la acest capitol. Chiar dacă au cel mai complex sistem de autostrăzi din întreaga Europa, şoferii nemţi se plâng de numărul mare de zone în care autostrăzile sunt în reparaţie, fapt care încetineşte viteza de deplasare a acestora.

Conform unei analize realizate de Auto Club Europa (ACE), autorităţile germane modernizează în acest moment 1745 de kilometri de autostradă, aceştia fiind împărţiţi între cele 502 puncte de lucru existente pe întreg teritoriul ţării. În total, în Germania se află sub construcţie 7.11% din totalul kilometrilor de autostradă, în creştere faţă de 2010, când procentul era de 6.05.

Recordul de kilometri aflaţi în lucru se înregistrează pe autostrada A28, care leagă oraşele Leer, Bremen şi Oldenburg. Conform raportului ACE, 33% din totalul de 93 de kilometri se află în reparaţii.

via | Auto reporter

Comentarii (8)

  • Ce as vrea si eu sa ma plang cand 1745 de km de autostrada sunt refacute iar asta reprezinta 7% din total
    Draga neamt, vino te rog in Romania sa vezi plansete si viteze de deplasare
    28 3
  • grigore
    Mai bine...
    Ce bine de noi ca n-avem autostrazi, n-avem asa griji...
    22 3
  • asa le trebuie!!! eu i-am pus sa-si faca atatea autostrazi?
    10 7
  • hm
    Asta inseamna ca au peste 24000 km de autostrazi?
    Fara cuvinte!
    12 1
  • mircea
    @hm
    Au 12.800 de kilometri de autostradă, iar dacă iei ambele sensuri (cum a fost calculat, de altfel, procentul de mai sus) dai de peste 25.000 de kilometri.

    Nu-i rău.
    14 2
  • Basescu
    mai lasati-ma cu d"astea!
    Romania n-are nevoie de autostrazi!
    Mergeti cu elicopteru!
    12 1
  • Cristi
    @Mircea
    Poate ar trebui calculati nr de km de autostrada per banda, caci nu repari 4 benzi pe sens la fel cum repari doar 2. Cel putin timpul de munca si costurile de intretinere zic ca e cam dublu...Pe autostrazile lor sunt santiere imense comparativ cu groapa cu nisip mioritica. Inlantuirea si inodarea autostrazilor face cu atat mai dificila renovarea. Sunt tronsoane mari in reparatii care sunt ingreunate de iesirile de pe autostrada...Sunt un demn exemplu de urmat, nu tigania de la noi, unde ne batem cu pumnul in piept cand se onoreaza deschiderea a 10 km de autostrada pe un sens si doar pt masinile de culoarea X...dupa Y ani de munca...
    5 1
  • ...
    Eheee. Ne putem mandri la acest capitol. La noi in Romanica nu se afla nici un km in reparatie mai Zee Germans...pentru ca nu avem nici unul construit!! Cine v-a pus sa va construiti autostrazi:)))


    P.S. Pt cei care nu se prind..eram ironic:)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru