Germania face razboi auto in Europa

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 29.01.2007
Germanii ameninta cu un razboi economic in Europa din cauza normelor de poluare.
Noile standarde privind emisia de dioxid de carbon a automobilelor, stabilite de Comisia Europeana, vor afecta mult mai mult producatorii germani de automobile decat pe rivalii francezi sau italieni.

Acesta este avertismentul lansat de boss-ul Porsche, Wendelin Wiedeking, la intalnirea anuala a producatorilor de masini sport. Wiedeking a declarat: ”este un atac deschis asupra BMW, Mercedes, Audi si Porsche, acesta este un razboi economic in Europa. Noi vom lupta!”.

Dorinta Comisiei Europene de a impune bariera de 120g/km dioxid de carbon emis loveste puternic in performantele masinilor germane. Mult mai putin afectate vor fi modelele frantuzesti si cele italiene, care au motoare mai putin puternice.

Spre exemplu, modelele Porsche emit dublu fata de limita care va intra in vigoare incepand cu anul 2012.

Comentarii (1)

  • adrian
    dilema
    Problema este atat ecologica cat si comerciala. Practic este vorba despre dorinta producatorilor consacrati de a-si asigura profitul si de a mentine imginea de producatori de masini sportive. Este si placerea consumatorului de a auzi motorul V8 la turatii ce dep. 6500 rot/min la un cuplu motor corespunzator. Cred ca trebuie insa gasita o cale de mijloc intre performanta si emisii CO2. o solutie ar fi motoarele hibride, iar aceesoriile gen -sunet motor V8 sa fie realizat pe cale electronica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru