Producatorii auto parasesc Europa?

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 15.01.2007
Producatorii auto europeni si importatorii au la dispozitie cinci ani sa gaseasca solutii pentru noile norme de poluare.
Noile standarde privind emisia de carboni permisa, votate de Comisia Europeana si care vor intra in vigoare incepand cu 2012, vor forta producatorii auto sa-si ajusteze procesul de productie.

Limita admisa va fi de 120g/km de dioxid de carbon emis. Toti producatorii auto din Europa, dar si cei care importa masini in regiune, vor trebui sa se supuna acestor prevederi. Astfel, producatorii auto  vor mai avea termen cinci ani de aici incolopentru a gasi tehnologii care sa le permita sa-si mai vanda produsele.

Actualmente singurul model care intalneste conditiile de poluare acceptate din 2012 este Toyota Prius hibrid, care emite 104 g/km. Producatorii auto din Europa au semnat in 1998 un angajament ca pana in 2008 masinile sa emita cu 25% mai putini carboni. Acordul nu a fost materializat de niciun producator pana acum.

Principalele segmente de piata care vor fi afectate sunt cele ale masinilor sport si a SUV-urilor. Producatori ca Porsche si Land Rover au anuntat ca legislatia le va afecta serios planurile de viitor.


Stavros Dimas, comisarul european de Mediu a declarat ca producatorii auto au timp suficient in cinci ani sa-si ajusteze tehnologia pentru a respecta noile norme. Expertii auto i-au raspuns comisarului european ca in ceea ce priveste costurile, acestea ar fi imense, iar singura solutie ar fi iesirea de pe piata europeana.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru