GM a incasat 5,6 miliarde $

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 29.06.2007
Gigantul american a vandut divizia Allison Transmission, producatoare de sisteme de transmisie pentru vehicule mari.

Gigantul american General Motors a incheiat un acord cu fondurile de investitii Carlyle Group si Onex, privind vanzarea diviziei Allison Transmission, pentru 5,6 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

Allison Transmission produce sisteme de transmisie destinate camioanelor, autobuzelor si vehiculelor militare. Tranzactia va cuprinde aproape toate activele diviziei, inclusiv sapte uzine din Indianapolis si reteaua de distributie operata la nivel mondial.

GM va pastra insa o unitate de productie din Baltimore, Maryland, care realizeaza sisteme de transmisie traditionale si hibride, utilizate la camionete si vehicule de teren.

Renuntarea la Allison Transmission survine in contextul in care GM se pregateste pentru o noua runda de negocieri cu sindicatul United Auto Workers, urmand sa solicite noi concesii din partea organizatiei, pentru a reduce costurile cu forta de munca.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru