GM iese din foame

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 04.04.2006
General Motors a reusit in cele din urma sa vanda pachetul majoritar de actiuni al diviziei financiare GMAC. Tranzactia asigura – cel putin pentru un an – viitorul GM, grupul american urmand sa primeasca 14 miliarde de dolari.

Acum cateva zile, viitorul General Motors parea foarte sumbru, avand in vedere faptul ca consortiul american nu reusea sa gaseasca o solutie pentru a acoperi gaura de aproape 11 miliarde de dolari pe care o aratau rezultatele anului trecut. Solutia gasita de seful GM, celebrul Rick Wagoner, al carui scaun se clatina serios in aceste zile, a fost vanzarea diviziei GMAC, care se ocupa cu finantele grupului GM. Insa cumparatorii nu se prea inghesuiau.

Asta pana ieri, cand fie datorita negocierilor la sange, fie multumita unei turnuri fericite pentru americani, afacerea s-a transformat intr-una foarte avantajoasa pentru cei de la General Motors.

GMAC va fi cumparat de un grup de investitori, Cerberus Capital Management (foto, impreuna cu Rick Wagoner), suma totala a tranzactiei ridicandu-se la 14 miliarde de dolari. Dintre acestea, cele 10 miliarde care vor intra in conturile GM pana la sfarsitul acestui an sunt menite sa asigure derularea coerenta a proiectelor pe care GM le are in desfasurare. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru