GM intrerupe investitiile pentru dezvoltare

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 30.10.2008
General Motors va taia fondurile destinate dezvoltarii produselor sale pana in 2010.

Din cauza situatiei economice din Statele Unite ale Americii, GM este nevoit sa isi reduca pe cat posibil cheltuielile. Pentru a face acest lucru, oficialii companiei au ales taierea fondurilor pentru dezvoltarea produselor sale.

Astfel, GM nu va cheltui nici un ban pentru designul, cercetarea si dezvoltarea modelelor sale. Cu toate acestea, nici un proiect nu a fost anulat deocamdata, desi toate au fost modelele anuntate au fost amanate. Perioada de amanare variaza intre trei luni si un an, in functie de importanta. Vor fi lansate numai modelele care erau programate sa apara in anul 2009, a caror lansare nu mai poate fi amanata pentru ca au fost deja promovate si sunt gata de productie.

Prin aceasta masura, GM spera sa economiseasca aproape 1.5 miliarde de dolari. Purtatorul de cuvant GM, Dee Allen, a refuzat sa comenteze planurile de dezvoltare ale produselor individuale si a declarat: “Au existat fel si fel de speculatii. Am anuntat ca ne revizuim portofoliul si ca facem acest lucru in fiecare an.”

Doua vehicule vor fi protejate de aceasta masura, Chevrolet Camaro si Chevrolet Volt, a declarat o sursa apropiata de GM.

Versiunea restilizata a lui Buick LaCrosse, noul Chevrolet Traverse si Cadillac CTS wagon vor aparea pe piata, cel mai probabil conform planului intial. GM a decis lansarea acestor modele deoarece nu va putea economisi bani la dezvoltare si design prin amanarea lansarii, modelele fiind gata de productie.

Chevrolet Volt nu va fi amanat deoarece este prea important pentru strategia GM de a lupta cu Toyota pe piata vehiculelor hibride. Buick LaCrosse va fi lansat in primavara anului 2009, iar Chevrolet Traverse va debuta in primul segment al aceluiasi an. Cadillac CTS wagon este pregatit pentru lansarea in anul 2010, dar nu a fost anuntata o data oficiala inca.

Lansarea lui Chevrolet Cruze era pregatita pentru anul 2011, dar va fi amanata cu o perioada de sase pana la 12 luni. Membrii sindicatului GM de la fabrica din Lordstown, insarcinata cu productia lui Cruze, au declarat ca nu au fost anuntati de o intarziere in productia viitorului model. Chevrolet Malibu era pregatit pentru a primi un facelift in anul 2012, dar acesta va fi amanat pana in anul 2013.

Via | Autoweek  

Taguri: , Chevrolet, Corvette, Cruze, GM, Volt

Comentarii (1)

  • george
    MANAGERI PROSTI, DECIZII ASIJDEREA...
    In conditiile in care lor le lipsesc din portofoliu modele cu tehnologii moderne, suspendarea activitatilor in R&D este exact ca renuntarea la bidonul de apa inaintea intrarii in desert...

    Dumnezeu sa-i ierte si sa le fie tarana usoara...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru