GM si-a cumparat sediul central cu 626 milioane $

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 12.05.2008
Renaissance Center, cartierul general GM, a fost achizitionat de compania auto numarul 1 din America.

Esential

626 milioane de dolari a fost pretul platit de GM pentru cartierul general al companiei.

In ciuda faptului ca General Motors a raportat pierderi de 3.3 miliarde dolari in primul trimestru al anului, gigantul american a hotarat sa cumpere sediul central al companiei, aflat sub contract de inchiriere pana in prezent.

Astfel, Renaissance Center din Detroit a fost cumparat de GM pentru suma de 626 milioane de dolari. In plus, GM a achizitionat pentru Pontiac doau cladiri de birouri in valoarea de 200 de milioane de dolari.

GM s-a mutat in actualul centru in 1996 cand a cheltuit 500 de milioane de dolari pe renovari. Complexul de cladiri a fost ocupat de GM printr-un contract de inchiriere care a expirat la 1 mai anul acesta.

Complexul a fost construit de GM in anii ’70. Oficialii General Motors au profitat de criza pietei imobiliare din SUA si mai ales din Detroit pentru achizitionarea complexului enorm care le gazduieste cartierul general.

Via | MotorAuthority  

Taguri: Ford, GM

Comentarii (1)

  • Erata
    Complexul Renaissance Center a fost construit de catre Ford prin divizia sa imobiliara,inaugurarea avand loc in 1977.Costul investitiei a fost de 350 milioane$.Ford nu a ocupat niciodata acest sediu,constructia in sine fiind o investitie.Din 1996 devine sediul GM.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru