GM vrea crossover global

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 16.03.2007
Constructorul american doreste sa produca un crossover de dimensiuni medii care sa fie comercializat pe toate pietele.

General Motors intentioneaza sa dezvolte un crossover de familie bazat pe o singura platforma, globala. Noul model va fi de dimensiuni mai mici decat proaspat lansatul model Saturn Vue si va o capacitate maxima de cinci locuri.

Flexibilitatea design-ului va permite grupului GM sa vanda acelasi vehicul pe toate pietele. In Statele Unite, vehiculul va fi vandut sub sigla GMC, in timp ce in Europa, acesta ar putea fi vandut sub brand-ul Opel. Potrivit "Autoweek", GM ar putea sa vanda cateva vesiuni si in Rusia, India si China. Bob Lutz, vice-presedintele GM a declarat, la recent incheiatul Salon de la Geneva, "ca variantele vor fi configurate cu exterioare diferite pentru Opel, GMC si Chevrolet".

Automobilul va fi produs la o singura uzina, cel mai probabil la o locatie low-cost din Thailanda, Mexic sau India. Aceasta uzina ar urma sa produca pana la 200.000 de unitati pe an, pana cel mai devreme in 2010. GM are in prezent o gama de crossovere medii.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru