Hennessey Venom, rivalul lui Bugatti Veyron, vine la sfarsitul lunii

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.03.2010
Hennessey a publicat un teaser al supercarului Venom, asteptat sa debuteze pe 30 martie. Rival declarat pentru Bugatti Veyron, Venom vine cu 1000 de cai putere si 1288 de Nm.

Americanii de la Hennessey vor dezvalui la sfarsitul acestei luni supercarul pe care toti fanii modelelor exotice il asteptau. Este vorba despre Venom, sportivul bazat pe Lotus Elise, care isi propune sa detroneze suprematia celebrului Bugatti Veyron.

Cu numai doua saptamani inainte de lansarea oficiala, Hennessey indulceste asteptarea fanilor cu un teaser nou, ce anunta un supercar de senzatie.

Primele informatii sugereaza ca sub capota de Lotus se ascunde o structura complet noua dar si un motor LS9, de provenienta Corvette, supraalimentat, ce ar putea fi capabil sa ofere 1000 de cai putere si un cuplu motor de aproximativ 1288 Nm. Vor exista insa si extreme, unitatea urmand sa fie disponibila in versiunea de 725 de cai putere si de 1200 de cai putere.

Motorul V8, cuplat la o transmisie cu sase rapoarte, este capabil sa propulseze masina de la 0 la 100 de km/h in doar 2.2 secunde. Acceleratia de la 0 la 160 de km/h se face in mai putin de 5 secunde iar sprintul 0-320 de km/h se realizeaza in doar 14.5 secunde.

Cum era si normal, viteza maxima se vrea a fi un nou record mondial, de 421 km/h.

Pentru a putea controla forta supercarului, Hennessey a instalat discuri de frana de 15 inch din carbon, cu etriere cu sase pistoane pe fata, si discuri de 14 inch ,cu etriere cu patru pistoane pe spate. Rivalul lui Veyron va debuta pe strada in cadrul Goodwood Festival of Speed.

via | autocar

Comentarii (11)

  • Veyron
    Ca si putere, pret, performante etc Veyron are si va avea intotdeauna rivali, dar ca realizare este unic si de neintrecut in viitorul apropiat.
    11 6
  • sa stii...dar suna destul de nebunesc 2.2 sec pana la suta si 14.5 la 320...cred ca are o masa foarte mica...abia astept sa'l vad...hennessey e printre cei mai tari tuneri din america...
    10 1
  • ASA DA
    ASTA NUMESC EU MASINA PUTERNICA V8 NU V16 , ASA FACE ORICINE . BRAVO
    5 9
  • Sa fim seriosi
    VENOM VS VEYRON
    Sa retinem urmatoarele date: Bugatti Veyron are motor de 8,0L,V16,1001 CP si 1200 Nm.Acest Venom promite mult mai mult,atat cai putere cat si cuplu,dar sunt curios din ce cilindree.Ca da,daca scoate 1228 Nm din cilindree de 12,0L,mare branza.Este foarte importanta si cilindreea ca 1000 de CP poti scoate si dintr-un motor de 8,0L cu 4 turbine si sunt convins ca nemtii ar putea scoate si mai mult din aceasta capodopera V16,si poti scoate 1000 CP dintr-un motor natural aspirat de 13-14L,V8.Dar sa asteptam datele oficiale!
    3 3
  • bugatti are W16 nu V16; oricum Hennessey e printre cei mai tari tuneri din lume, a mai avu realizari cu Viper de >1000cp; motorul este un LS9 V8 twin-turbo; cunoscatorii au auzit de LS9
    2 1
  • hai ca zic: LS9 V8 6.2l - Corvette ZR1
    1 0
  • mi se par absolut inutile chestiile astea. Dar in afara de a egala si depasi performantele lui Veyron altceva ce ofera?

    Cilindreea cred ca va fi in jur de 6 - 6,5 litri
    1 3
  • kollar.gabriel@yahoo.com
    Nu stiu de unde va luati informatiile, dar gresiti profund. Veyron in nici un caz nu este cea mai rapida masina de productie din lume, de prin 2007 daca nu ma insel.

    Data viitoare cercetati inainte sa faceti un articol
    2 1
  • de acord cu gaby. Nu vad de ce este acest Hennessey rival tocmai cu Veyron? Daca e vorba doar de performante, trebuie sa amintesc Koenigsegg sau SSC Ultimate Aero TT (tot un v8 dar la 1183 CP cu care din 13 septembrie 2007 detine recordul mondial pentru cea mai rapida masina de serie)? Veyron detine suprematia doar in departamentul lux si opulenta, iar aici nu cred ca se va apropia vre-un model de el prea curand, cu atat mai putin un Lotus Elise tunat. Acest Hennessey are legatura doar cu primele modele mentionate, nu cu Bugatti.
    3 1
  • pai cum ar iesi in fata masina asta cu nume de sos de friptura? Doar alaturandu-si numele cu cel mai cunoscut model pentru opulenta si performanta.

    Daca henesi asta ar fi spus ca e rivalu lu SSC cine ar fi ciulit urechile? Nimeni! Si apoi sa nu uitam ca avem de-aface cu americani carora li se prinde usor de tartacuta numele de Bugatti (acesta fiind si unul cu conotatii "istorice").

    Venom ....Veyron....parca sunt din aceeasi familie. Nu?
    1 3
  • Castravetele a zis tot ce era de spus...asta-i adevarul... Bugatti are un flair aparte, de care in cel mai bun caz se poate apropia un producator gen Aston Martin, degeaba vine un tuner sa faca competitor pt Veyron. Cumparatorul oricum va lua Bugatti fiindca e o marca cu istorie si traditie, europeana(sunt sigur ca pt unii si asta e un criteriu), si despre care poti zice ca ai un Bugatti si oricine pica in fund fiindca majoritatea stiu ce implica asta. Pe cand daca produci Chevy-uri si Dodge-uri tunate, nu ai acel image, incat sa poti fi competitiv cu cei mari. Sa fim seriosi, a incercat si Saleen cu S7, si a fost mai mult o demostratie.....asta e, daca zici ca ai un Saleen, Hennessy sau alt model produs de un tuner, normal ca oricine se gandeste ca ti-ai pus niste tuning la Ford sau Chevy...nu vor avea niciodata efectul ala "wooooooooooow" al unui producator precum Bugatti.
    ah, si mai ales cum zicea "Castravetele"...tare seamana cu un Elise tunat :D
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru