Hibrid sport de la Toyota

Publicat Joi, 22.06.2006
Dupa ce s-a lansat in forat pe segmentul motoarelor hibride, Toyota pluseaza: va construi un model sport cu propulsie hibrida.

Oficialii companiei Toyota au confirmat zvonul conform caruia fabricantii japonezi dezvolta un concept sport bazat pe un motor hibrid.

Tokuo Fukuichi, presedintele centrului de design Toyota din Europa, a declarat ca acest proiect dezvoltat de catre Toyota vizeaza intreaga piata mondiala, neadresandu-se doar unui anumite regiuni. In ceea ce priveste strategia centrului de dezvoltare a sistemului de motoare hibride din cadrul companiei, Shinzo Kobuki, presedintele acestui departament, a declarat ca a facut o propunere sefilor companiei pentru demararea proiectului unui model sport hibrid, principala problema legata de acest proiect fiind resursele financiare limitate.

Odata cu intreruperea producerii modelelor Celica sau MR2, pentru al doilea producator mondial de masini a inceput o perioada in care se resimte lipsa unui model sport pentru potentialii clienti de pe piata. Toyota intentioneaza sa produca in acest an in Europa circa 806.000 de autovehicule, fata de cele 638.000 construite in 2005.

Pentru acest an, compania japoneza intentioneaza sa vanda numai in Europa un milion de masini, plus 45.000 de modele Lexus. Pana in 2010, planurile companiei vizeaza atingerea cifrei de 1.2 milioane masini vandute pe piata europeana, la acesta cifra contribuind si masinile sport.

Desi inca nu exista detalii oficiale despre modelul sport pe care Toyota il va dezvolta, anumite zvonuri spun ca noul model ar putea fi rezultatul proiectului cunoscut sub numele de Volca, iar fotografiile spion ale coupe-ului sugereaza ca ar purtea fi un succesor al lui Supra. Se pare ca modelul va fi mai mare si mai puternic decat Celica sau MR2. In plus, intentioneaza sa concureze cu Nissan 350Z sau chiar Porsche Cayman.

Cel mai probabil, modelul Volca ar putea aparea in 2008.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru