Honda ar putea sa mareasca ciclul de viata al modelelor sale

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.09.2009
Japonezii de la Honda ar putea sa mareasca perioada de productie a unor modele pentru a economisi sume importante pe termen lung. Acest lucru ar putea sa scada numarul de clienti ai marcii, deoarece gama de modele va imbatrani.

Perioada de productie a unor modele Honda ar putea fi prelungita pentru a scade costrurile de productie si dezvoltare. Primele modele care ar putea suferi aceasta schimbare sunt Accord si Odyssey, care vor fi produse timp de sase ani fara nicio schimbare. Unul dintre cele mai longevive modele Honda in ultimii ani este S2000, a carui productie a fost sistata in urma cu ceva vreme.

Din pacate pentru cei de la Honda, prelungirea duratei de productie a unor modele ar putea aduce anumite probleme care vor aparea pe termen lung in fabricile constructorului japonez. Mai exact, anumite utilaje de productie ar putea sa se defecteze deoarece acestea sunt proiectate pentru o anumita durata de utilizare, care ar fi prelungita in cazul maririi duratei de productie a unui model. Pe langa asta, mentinerea unui model de volum in productie pentru o perioada prelungita ar putea duce la o scadere a cererii in ultimii ani de productie, deoarece concurenta va poseda modele mai noi.

Intr-un studiu recent efectuat de cei de la Hyundai, dar si de catre americanii de la Ford, o gama de modele mai tanara atrage mai multi clienti noi.

Chiar si clientii fideli ai marcii ar putea avea anumite indoieli privind achizitia unui model nou al aceluiasi producator in cazul in care se hotarasc sa cumpere un masina noua care este in productie de cinci sau sase ani. Desi in anii 1970 si 1980 mentinerea in productie pentru o perioada indelungata a unui model nu era o problema, tehnologia moderna si cerintele de mediu avanseaza mult mai rapid in zilele noastre, ceea ce duce la "invechirea" timpurie a unor tehnologii, care sunt "varf de lance" in momentul lansarii. Totodata, clientii ar putea fi indepartati de un model care are acelasi design pentru o perioada indelungata de timp.

Via | Autoblog

Comentarii (23)

  • Fraiereşteni
    " anumite utilaje de productie ar putea sa se defecteze deoarece acestea sunt proiectate pentru o anumita durata de utilizare, care ar fi prelungita in cazul maririi duratei de productie a unui model."
    Si la automobile nu se aplica tactica asta?
    Stiam ca suntem prosti dar Honda ne-o spune in faţă :(
    3 8
  • Johann
    Si altii fac asta
    Pai si altii fac acest lucru, desi nu au declarat asta inainte. Un exemplu care imi vine acum in minte e cel al Skodei Octavia 1, acum ii zice Tour, dar in afara de cateva foarte mici modificari e modelul de acu' 11-12 ani.
    13 0
  • Johann
    PS
    PS: Nu stiu cam ce ar putea schimba cei de la Honda Civic-ului pentru a-l face mai atractiv sau pentru a nu fi considerata o masina "batrana". Masina asta oricum s-a nascut cu cativa ani mai devreme decat trebuia.
    13 0
  • ......
    ....
    nu au bani sa faca modele noi:)))....e clar ..faliment si la astia
    3 14
  • pt .......
    Comentariul tau cam lasa.................
    Sper sa intelegi ca observ ca la acest nivel se rdica inteligenta ta...........................
    8 0
  • george
    BOMBOANA PE COLIVA
    Asta e unul dintre cele mai clare semne ca Honda e...hai sa-i zicem elegant la mare stramtoare...Au mai fost si altele precum eliminarea din oferta a FR-V-ului si rasolul dat cu Insight-ul...Cu asta chiar ca se pot apuca sa stranga scena si sa dea banii de bilete inapoi.

    Cei care se ocupa de marketing la Honda ar trebui sa se apuce de saorme...N-au invatat nimic din ceea ce inseamna industrie auto. Nici macar sa copieze n-au fost in stare. Modelul Volkswagen era la botul calului: "same crap, different package"...1 platforma tehnica declinata in 4 marci si cate 1- 2 - 3 modele pe fiecare marca... Au incercat si ei ceva cu Accord Crossover si a iesit o comicarie...

    Pacat de tehnologie si de traditie...Mare pacat...
    2 11
  • george&roland_st
    Se asterhe panza de paianjen peste Honda........ce ma bucur
    0 10
  • @johann...foarte bine zis...civicul este cu 5 ani inaintea concurentei dupa 3ani si jumatate de la lansare...cel putin din punctul de vedere al designului exterior si mai ales al celui interior...cat despre stirea aceasta...eu unul cred ca este mai mult o inflorire a celor de la automarket in stil sport.ro...insa chiar daca ar fi adevarata nu vad care ar fi problema atata timp cat Honda e capabila de masini gen S2000 (de atatia ani se fabrica si inca arata atat de bine...mult mai bine si decat multe din concurenta), Civic si chiar Accord. daca ar fi vorba de vreo marca germana sau americana...atunci ar fi o problema...
    9 0
  • @johann , krm
    CORECT!
    nu schimbi ceva ce este deja din viitor :)
    interesant ca actiunile la bursa din Tokyo au crescut cu + 1,58 %:

    < http://quote.tse.or.jp/tse/quote.cgi?F=listing%2FEDetail1&MKTN=T&QCODE=7267 >
    8 0
  • alexandru26
    am un vecin care si-a luat 2 honda civic si arata ca niste nave extraterestre..sunt super.
    8 0
  • george
    N-AU INTELES EI, SPECIALISTII CARE-I SPILU`,
    ce sanse ati fi avut voi?

    @ Johann & krm & LEE

    Voi nu prea aveti idee de lucrurile care se intampla pe piata auto si va lasati pacaliti de niste idei bune in principiu dar gresite in acest context. Si eu sunt de parere ca masinile ar trebui sa aiba succes in functie de calitate, fiabilitate, performante, confort si siguranta. Din pacate, lucrurile nu prea stau asa. Design-ul si noutatea conteaza enorm pentru majoritatea celor care CUMPARA masini.
    Nu conteaza cat de avangardist sau futurist e design-ul...Lumea se plictiseste de el. In anumite cazuri chiar repede. Baietii destepti si-au dat seama de asta. Cand treaba incepe sa scartaie, ii trag la masina un facelift si pun eticheta de "NEW SHIT" pe ea. Nu conteaza ca dpdv tehnic e IDENTICA celei "vechi". Golful 5 -> 6 e un bun exemplu in acest sens. Tehnic nu e chiar identic dar diferentele sunt foarte putine si destul de mici.

    Cat despre design-ul Civic-ului...O cunostinta de-a mea mi-a spus ca atunci cand vede masina asta se gandeste la baieti precum Mititelu de la Craiova si ca daca Volkswagen e masina "PENTRU" cocalar, Civicul ESTE cocalar...Iar dpdv tehnic nu e chiar asa de avansata. Puntea semirigida pe spate nu e nici pe departe vreo minune tehnologica...
    Eu cred ca design-ul lu` Civic mai rau a stricat decat a ajutat. Masina s-a vandut destul de prost in Europa cu o singura exceptie (UK unde s-a vandut bine mai mult datorita numelui si a modelului precedent care a fost o bomboana de masina).

    Octavia 1 e intr-adevar in fabricatie de vreo 12 ani dar in paralel a aparut un nou model (pe o platforma mult diferita) si care a primit si un facelift (de care nu avea nevoie in ceea ce ma priveste)...
    0 5
  • @george
    mai georgica iar incepi sa aberezi...ai mai trantit-o si cu civicul si mititelu,am impresia k u traiesti in alta lume si cea mai mare satisfactie a ta este sa intri in polemica cu fanii altor constructori in fara de "divinul" vag.mai lasa-ne cu comentariile astea subiective si incearca sa fii mai impartial..numai bine
    2 0
  • Civic-ul european chiar musteste de cocalarism. Honda era firma serioasa, facea masini decente. Noroc ca in celelalte tari Civic-ul se prezinta admirabil. In schimb, "naveta spataiala" a avut lipici doar la generatia Nintendo si manelari, ori cat ar vrea fanii Honda sa nu recunoasca asta. In plus de asta, constructiv, e o coaja. Aruncati o privire pe forumurile din Anglia, sunt pline de plangeri legate de bube, scartaieturi, bocaneli, clante rupte, suspensii cloncanitoare, cutii de viteze defecte (i-shift). Singurul lucru bun la ele ramane motorul care e, intr-adevar, cel mai reusit de pe piata.
    0 3
  • george
    LA LA SUS RASARE CA O TAINA MARE
    @ my

    Iesi din pestera baiete ca faci igrasie...Eu am fost printre foarte putinii care au criticat masinile VAG cand am considerat ca a fost cazul. Eu am fost SINGURUL care a aparat Honda cand niste habarnisti cu staif si-au dat cu parerea despre fiabilitatea ei. In conditiile in care fanii inraiti ai marcii Honda se smiorcaiau ca niste catei zgribuliti de frig. Tot eu am dat cu basca de pamant in fata unui fan Honda cu capu` pe umeri si cu picioarele pe pamant...

    Si mai indraznesi sa-mi spui tu mie ca n-as fi impartial? Ce tupeu poti sa ai...

    @ Paul

    Exact acelasi fenomen se intampla cu Honda in Anglia cum se intampla cu Volkswagen in Romania: unde sunt masini multe sunt si belele multe. Totusi, nu ma asteptam la asa de multe la Honda pentru ca exista niste diferente intre cele 2 tari...
    0 3
  • @Paul
    Unde ai vazut tu < "naveta spataiala" a avut lipici doar la generatia Nintendo si manelari > ???
    in ce oras stai ? pe unde umbli?
    crd ca te inseli.........
    putini manelari cumpara HONDA, baietii sunt cu vw, haudi, bmw-uri........
    1 0
  • LEE, in Bucuresti sunt niste specimene la volanul Civic-urilor de te doare capul. O gramada de contraste: ba fatalai care incurca circulatia, ba domnite speriate sau fitoase, ba cocalari care conduc cu mana dreapta deaspura nivelului capului si foarfeca traficul intr-un stil magistral. Pe unde te duci afara, aceleasi contraste: emo kids, fetiscane si tiganei.
    Honda inseamna odata masina omului respectabil.
    Arata-mi tu, te rog frumos, un singur om respectabil la volanul unui Civic 5D.
    Cu modelul sedan s-au mai scos, pacat ca au trebui sa-l strice si pe-ala la interior cu briz brizurile alea nintendo gen viteza afisata colorat sau numeroase beculete pe bord.
    Ultima masina respectabila de la Honda a fost Accord-ul de dinaintea celui actual.
    Pe cel actual, i-au trantit un design de yankeu, j'damii de butoane, cam aceleasi motoare si aceeasi banala cutie automata in 5 trepte, desi restul galaxiei a trecut la 6, 7 si 8 (recent, Acura a prezentat cutia automata in 6 la ZDX de parca e cea de-a doua venire a lui Iisus).
    Daca asta e evolutie, atunci oamenii trebuiau sa fie inca niste maimute usor tunate.
    Lasa-i pe baietii cu haudi, beemve si mertzan, ca nu sunt marcile alea alocate exclusiv manelarilor. Eu vorbesc de segmentul atacat de Honda si de decizia lor de a da un sut in fund clientelei fidele.
    Si, sincer, nu te-ai plictisit sa ne votezi negativ pe mine si pe George? Chiar tb sa ne coboram la un nivel atat de pueril?
    0 2
  • @paul @george
    voi doi sunteti cam cazuti in cap...nu mai aveti nici un remediu.numai explicatii puerile.looseri de doi lei.
    2 0
  • Lumineaza-ne tu, my, cu intelecpiunea ta mareata. Fa-ma sa emigrez in Congo de rusine! Te provoc, prea-inaltatule, remodeleaza-ne telul in viata, fa-ne sa ne dam pumni in cap ca am respirat aerul degeaba pana acum. Blagosloveste-ne cu o milionime din desteptaciunea ta si da-ne noua exemplul suprem al vietii mariei-tale de aur! Iarta-ne neputinta mentala si superficialitatea crasa de care dam dovada si adu-ne pe calea cea buna! Te ruuuugaaaam!
    0 2
  • george
    SUBSCRIU CERERII DE MAI SUS
    @ my

    Fa-ne tu de doi lei vechi daca esti asa capabil si nu te dai inapoi de la a pune astfel de etichete...
    0 2
  • @Paul
    nu stau in Bucuresti si nu stiu.......
    multumesc!

    Apropo de voturi < - > nu vi le dau eu..........am intrat la 2 zile pe acest topic.........
    1 0
  • pfff @paul @george
    ma amuzati cu fiecare comm tot mai mult...primul (paul) ce cuvinte vede prin alte comm le noteaza si le amesteca fara nici o noima in fraze agramate, celalalt (georgica din spatele blocului) e un fel de catelus ce zice stapanul lui pa ul da si el cu limba imediat....nu o sa va dau satisfactie sa va scriu pagini intregi asa cum obisnuiti voi sa tot postati pt k altii mai au si servicii si alte ocupatii. si acum baieti aveti dezlegare rupeti tastatura si pa ul sa nu uiti si dex-ul ca sa fii mai "interesant".numai bine...
    0 0
  • george
    MISTOCAREALA DE COCALAR
    @ my

    si absolut nimic altceva. De atat esti in stare...

    Du-te inapoi la "servicii" si "alte ocupatii" ca esti foarte important. Ar ramane masina de la REBU blocata pe traseu daca n-ai fi tu.

    Spor la treaba!
    0 0
  • Agramata este cea care ti-a dat viata si implicit urmasul dansei, amice. Este clar, esti atat de distrus, incat nu poti concepe fraze mai lungi de 3-4 cuvinte si nu te poti simti in largul tau decat daca jignesti. Apropo, ai mai invatat si tu un cuvant, "agramat" si te dai rotund. Jenant! Maine ce inveti, oligofren? Vezi ca in dreptul cuvantului asta e poza dumitale. Spor la maturat strazile! Apropo, fratele tau Mailat ce mai face?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru