Honda CR-Z va primi un motor pe benzină de 160 şi 200 CP

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 06.12.2010
După ce au lansat CR-Z în versiune hibridă, cei de la Honda aruncă în luptă artileria grea în 2011: 1.6 turbo de 160 şi 200 CP.

Honda trece peste ideea eco-green care a înconjurat concepţia lui CR-Z de la stadiul de concept şi până la cel de model de serie, pregătind o versiune sportivă pe benzină a modelului care la această oră poate fi comandat exclusiv în versiune hibridă. Conform jurnaliştilor de la Autocar, CR-Z va urma să beneficieze de un motor de 1.6 litri turbo pe care Honda îl dezvoltă la această oră în atelierele din Tochigi.

Clienţii care vor preferă versiunea pe benzină a lui CR-Z urmează să dispună de 160 de cai putere sau, într-o viitoare versiune CR-Z Type R, de 200 CP. Evident, unitatea nu îi este rezervată exclusiv lui CR-Z, informaţiile jurnaliştilor britanici arătând că motorul de 1.6 litri turbo va fi montat ulterior şi pe Jazz, Civic şi Accord.

Honda CR-Z a câştigat luna trecută premiul Maşina Anului în Japonia, însă vânzările modelului hibrid al celor de la Honda încep să scadă lună de lun, pe fondul limitării ofertei la un singur motor.

În aceste condiţii, oficialii Honda speră ca un motor pe benzină să resusciteze modelul său sportiv.

via | Autocar

Comentarii (6)

  • Doamne ajuta!!
    In sfarsit si-au dat si ei seama ce se intampla pe lumea asta !!!
    Bravo Honda!!! Abia astept sa o aud si sa o vad pe strazi(ca de cumparat nu-mi fac eu sperante ca o sa am bani). Poate incetul cu incetul o sa faca si un diesel de cilindree mica si performant ca orice motor de HONDA cine stie...daca nu le cade mana...
    21 4
  • 1.7 diesel
    se lucreaza la unul de 1.7 litri :)
    16 1
  • Rugaciunile la Sfintele Moaste au dat rod!
    A dat D-zeu si Maica Domnului! Asta trebuie scrisa cu litere de aur, suna prea bine ca sa fie adevarat. Mai bine mai tarziu decat niciodata.
    11 3
  • george
    CUM ADICA TURBO?! SI TRADITIA?
    De principiu, este un lucru foarte bun ca Honda sa mai pedaleze vreo cativa ani pe motoare turbo, cu sau fara sistem hibrid. Dar asteptam sa mai tina un pic si la traditie...

    In orice caz, bine ca s-au trezit si ei intr-un sfarsit ca altfel dadeau de belea...

    @ LEE

    Cand ar trebui sa apara TDI-ul?

    @ BRR

    Ai putea sa vorbesti cu D-zeu si cu Maica Domnului pentru numerele de la extragerea de Craciun de la Loto? Daca se nimeresc, impart castigul cu tine frateste.
    6 10
  • Stiri marca Autocar, sub 5% ajung sa fie adevarate
    1 3
  • George, pun o vorba puna si pentru tine. :))
    Cat despre traditie, ea a fost omorata de trendul ecologic si de noile norme de poluare.
    Tractorasul de 1.7 cica vine pe noul Civic, undeva pe la sf primaverii.

    Thor, lasa-ne si pe noi sa speram, deocamdata vad ca n-au infirmat nimic. Daca se dovedeste a fi o minciuna, stirea asta va face mai mult rau Hondei.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru