Honda inchide unul dintre birourile sale de design din Europa

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 06.10.2009
In incercarea de a reduce costurile, Honda va inchide aripa de design a departamentului de cercetare si dezvoltare din Offenbach. Studioul situat in apropierea Frankfurt-ului are o suprafata de 3.000 metri patrati.

Japonezii de la Honda vor inchide departamentul de design din Europa care face parte din centrul lor de cercetare si dezvoltare din Offenbach. Studioul de design al japonezilor este localizat in apropierea orasului Frankfurt si are o suprafata de 3.000 metri patrati, care sunt impartiti pe doua etaje. Centrul functioneaza din anul 1992 si este responsabil pentru design-ul motocicletelor si al automobilelor Honda.

Desi Honda va inchide biroul sau de design, centrul de dezvoltare din Offenbach va fi operational in continuare, iar o parte din atributiile de design ale acestui centru vor fi trimise centrului studioului din Milano. Studioul Honda din Milano are o suprafata de numai 200 de metri patrati (echivalentul a patru apartamente medii) si se va ocupa cu proiectarea motocicletelor Honda.

Inchiderea acestui studio de design este doar una dintre masurile drastice pe care le-a luat Honda in ultima perioada pentru a reduce costurile. Printre acestea putem enumera – neprezentarea la numeroase saloane auto, vanzarea echipei sale de Formula 1, inchiderea temporara a unor fabrici si concedieri in randul conducerii.

Via | Autoblog

Comentarii (2)

  • Bravo lor. De aia reusesc sa fie pe profit si in situatia asta nasoala.
    Cand revine economie pot incepe iar sa participe in F1sau sadevina exuberanti cu numarul de angajati si studiouri de design.

    Pana una alta stirea e scrisa stupid. Ce relevanta are suparafata studioului? Mai degraba avea relevanta numarul de angajati si nivelul lor de calificare, eventual ceva despre impactul deciziei asupra vreunor proiecte. Ce proiecte se lucrau acolo? Ce soarta vor avea macar unele din ele? Oamenii de acolo au devenit someri? Nu vom mai avea vreun Civic desenat numai pt Europa din cauza asta.

    Hai Domnu' Toma, pune putin muschiu cenusiu la tonifiat nu doar copy-translate-paste ca in stilul asta 30% din userii automarket as putea sa isi faca automarketul lor. Nu asta vrem. Folositi creierul.
    1 1
  • @maka
    ai dreptate, ciudata miscare !

    pentru doritori, despre motoarele i-VTEC:

    < http://www.filehost.ro/574285/Despre_I_VTEC_doc/ >

    lectura placuta !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru