Honda isi schimba presedintele

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 23.02.2009
Takeo Fukui va fi inlocuit din functia de presedinte al japonezilor de la Honda de catre Takanobu Ito.

Schimbari la nivel inalt la Honda. presedintele companiei nipone, Takeo Fukui (64 de ani), ii lasa locul lui Takanobu Ito (55 de ani - foto). Modificarea va fi efectiva incepand cu 1 iunie 2009.

Schimbarea are loc intr-un moment extrem de sensibil pentru Honda in special si pentru industria auto in general. Vestea buna este reprezentata de faptul ca Takanobu Ito va fi promovat in functie din postura de director al biroului de Cercetare si Dezvoltare, locul in care are loc procesarea "formulelor" care vor aduce succesul din viitorul apropiat. Ito are, astfel, cunostintele si pregatirea necesare pentru a face fata noului sau rol.

"Honda este, in centrul sau, o companie interesanta, in cadrul careia clientii cumpara masini cu aceeasi placere pe care o avem si noi atunci cand le construim. Scopul meu este acela de readuce Honda la acel nivel de interes care s-a pierdut undeva pe drum", a spus presedintele numit.

Takeo Fukui va primi un rol de consilier in cadrul Consiliului de Administratie Honda in urma schimbarii de pozitii.

"47% dintre sentimentele mele se refera la faptul ca a fost o mare onoare pentru mine sa fiu presedintele unei astfel de companii. Celelalte 53 de procente vizeaza insa imposibilitatea de a continua in conditiile actuale foarte dificile ale pietei. Nu mai tin minte cand am zambit ultima data", a spus Fukui dupa anuntul oficial facut de Honda.

via | BBC

Comentarii (2)

  • Bafta!
    Multumiri lui Takeo Fukui pentru cea facut in ultimii ani si multa bafta, domnule Takanobu Ito !
    Imi place ce spune ITO: < Scopul meu este acela de readuce Honda la acel nivel de interes care s-a pierdut undeva pe drum >!
    Asteptam vesti bune, in viitorul apropiat!
    0 0
  • Bogdan
    In sfarsit, bine ca pleaca Takeo!
    Acest om a distrus ultimele ramasite de sportivitate Honda si a adus compania pe pierdere pt prima data in istorie, cred. Politica lui de modele a fost una dintre cele mai deficitare, concentrandu-se pe proiecte inutile si megalomanice gen urmasul lui NSX si uitand de adevarata valoare a Honda, aceea de a produce masini fiabile, performante si putin poluante la preturi extrem de atragatoare. Acest om a mers numai pe imaginea emotionala a masinilor, inlaturand substanta din Honda. Nu a mai dat unda verde la nici un proiect avansat din punct de vedere tehnic, cautand doar sa transforme Honda intr-o banda rulanta de facut masini de masa, o "toyotiazare" a ei, o politica care in trecut s-a mai dovedit a fi total neinspirata pt Honda
    Sper ca noul sef va face o treaba mai buna. De fapt, sunt sigur.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru