Honda iti usureaza mersul si urcatul scarilor

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 10.11.2008
Honda a dezvaluit un suport experimental care ajuta purtatorul sa mearga sau sa stea aplecat, cu un efort redus.

Honda este o corporatie care efectueaza cercetari in numeroase domenii. Pe langa domeniul auto, inginerii Honda au creat roboti si diverse instrumente gandite sa usureze munca omului.

Honda a dezvaluit recent un suport experimental care sprijina spatele si picioarele utilizatorului in timpul mersului si urcatului scarilor. Acest suport ajuta utilizatorul si cand acesta se apleaca. Suportul experimental a ajuns deja la a doua generatie si acum este mai performant, la nivelul design-ului si al functiilor.

Inovatia acestui suport consta in modalitatea prin care acesta se ataseaza de corpul uman. In loc sa fie folosite diverse legaturi elastice incomode, este suficienta incaltarea pantofilor integrati in suport. Pe langa aceasta, forta de ridicare si sustinere este indreptata catre centrul de greutate al utilizatorului, permitand miscari mult mai naturale.

Suportul a fost dezvoltat de divizia de robotica Honda, responsabila si pentru robotul ASIMO. Acest suport ar putea fi folosit in fabrici si depozite pentru a usura munca celor care au de ridicat greutati mari sau muncitorilor care stau si lucreaza in pozitii incomode.

Prototipul experimental este testat in fabrica Honda si nu va fi disponibil pentru vanzare in viitorul apropiat.

Via | WorldCarFans

 

Taguri: Honda

Comentarii (3)

  • URAGANU
    Viitorul suna bine
    Pe cand astia intorc lumea pe dos cu ingeniozitatea lor, noi inca nu avem spitale, autostrazi si locuinte pentru tineri. Daca in 1989 eram la 40 de ani (economic vorbind) de Japonia, acum cred ca suntem la 100.

    Sa Traiti BINEEEEEEEEEE !
    0 0
  • Interesant
    Interesant "ajutatorul" asta...pare sa fie ceva dintr-un film SF ...si totusi la unii este realitatea de zi cu zi.Hmmmm !!!!
    0 0
  • foarte interesant
    Pai cu toate aceste "imbunatatiri" vom ajunge niste atrofiati. Unii vor avea capul mare si niste extensii inutile iar altii vor disparea din cauza lipsei capului...oricum ingeniosi japonezii astia...jos palaria :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru