Honda pregateste un motor V6 diesel

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.07.2007
Pentru a revolutiona ideea de putere a unui motor diesel, Honda pregateste un propulsor V6 care va debuta abia in 2010.

Honda doreste sa ofere clientilor sai interesati de o putere mare a motorului si un consum mic de combustibil o varianta care sa ii satisfaca. Constructorul japonez va dezvolta un nou propulsor V6 turbodiesel cu o capacitate de 3500 de cmc. Noul motor va debuta abia in 2010, mai intai pe piata americana, urmand sa alimenteze modelul Odissey.

Acest anunt vine la scurt timp dupa ce Honda anuntase ca renunta la ideea de a echipa modelele sale de dimensiuni mari cu motoare hibride. In schimb constructorul japonez a declarat ca isi va indrepta atentia asupra motorizarilor diesel care s-au dovedit a fi cu 30% mai eficiente in ceea ce priveste emisiile de CO2, comparativ cu propulsoarele pe benzina.

Impreuna cu o noua gama de motoare in patru cilindri, noul propulsor diesel V6 este asteptat sa echipeze viitoarea generatie a sedan-ului Accord si implicit sa fie disponibil si pe piata europeana.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru