Honda produce in serie prima masina pe hidrogen

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.10.2007
La Salonul de la Los Angeles Honda va prezenta o versiune de productie a conceptului FCX, alimentat cu hidrogen.

Honda a profitat de Salonul Auto de la Tokyo pentru a face public un indraznet proiect de viitor: lansarea in productie a primului model alimentat cu celule de hidrogen. Takeo Fukui, CEO-ul constructorului japonez, a anuntat ca la mijlocul lui noiembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, Honda va dezvalui o versiune de productie a conceptului FCX.

Ca si conceptul, versiunea destinata productiei va fi alimentata cu hidrogen si va folosi acceasi tehnologie. Modelul va utiliza curent electric rezultat din combinarea hidrogenului, oxigenului, intr-o celula de combustibil, si a energiei oferite de bateria litiu-ion.

Potrivit oficialilor japonezi, versiunea de productie a conceptului FCX va debuta pe piata la mijlocul anului 2008 mai intai in Japonia.

Comentarii (10)

  • si uite viitoarea mea masina.....
    sa speram ca tot in viitorul apropriat vom avea si statii de hidorgen pentru o asemenea frumusete
    0 0
  • "rezultat din combinarea hidrogenului, oxigenului" ... deci produsul rezultat e apa presupun. Incet incet se schimba ideea de "masina" pe care o stim. Asta nu inseamna ca e neaparat rau.
    0 0
  • deminij
    iar l ateava de esapament
    o sa punem sticla de apa, ca apa de la robinet e mult prea murdara... ;)
    0 0
  • AndreiRN
    Honda
    Honda testeaza pe strazile Los Angelesului masini pe celule de combustibil de cel putin 10 ani si sunt in dotarea firmei de gaz natural si cei ce citesc contoarul le folosesc zilnic. Nu se vand dar sunt tare dragutze. Tot honda vinde masini pe metan pe care le poti incarca si acasa la reteaua de gaze naturale si banuiesc ca aceste noi modele pot functiona atat pe hidrogen cat si pe gaz metan. Vom vedea.
    0 0
  • Cristi87
    Belea
    In sfasit o alternativa la motorul cu combustie interna. Tot ce iese pe teava de esapament sunt vapori de apa.
    1 0
  • inundatie
    ...tot ce iese pe teava sunt vapori de apa...

    si uite asa vom avea Bucurestiul inundat non-stop :)
    0 0
  • SZoke Matei
    masina cu hidrogen
    masina cu hidrogen ori cu aer comprimat pare sa fie ineresant ,economic dar sunt anumite treburi ce cred ca inca nu sunt puse la punct,cum e siguranta pasagerilor, comfortul,pretul.Cred ca in scurt timp daca nu vor fi gasite alternative ieftine,nepoluante vor sa inceapa razboaie mult mai agresive ca pina acum ptr.combustibil si si natura din ce in ce mai poluat va fi. Ce va duce dezastre mult mai mariin toata lumea si la urma dezastre ce nu va mai fi ireversibil si va duce svirsitul!!!eu cam asa vad viitorul omenirii daca oameni de stinta nu vor gasi in scut timp o resursa neoluanta si foare ieftina!!!
    0 0
  • cam tarziu
    cam tarziu.a trebuit sa treaca atitia ani ca sa scoata acest produs?eu cred ca ar trebui sa fie inventata o masina care sa functioneze pe magnetism fara nici un motor,precum trenurile japoneze.
    0 0
  • medicalscientist
    nu va agitati prea tare
    Tehnologia in sine in acest moment e mai scumpa in raport cu alimentarea cu benzina la pompa.Treaba asta e creata pentru "eco-freaks"din vest care au bani si nici o alta tinta in viata.Nu pentru Europa de Est.
    0 0
  • water4gas
    Lumea in schimbare
    Cat de curand , vom vedea toate masinile mergand cu apa de la robinet . Hai rautaciosilor , trageti voi concluziile alea .. ingineresti tipic romanesti .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru