Honda si-ar putea muta sediul in afara Japoniei

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 23.12.2008
Honda ar putea sa isi mute sediul central din Japonia pentru a beneficia de o rata de schimb yen-dolar mai buna.

Producatorii japonezi de automobile sufera de pe urma conversiei dolar-yen si euro-yen si raman in pierdere la fiecare vanzare. Pentru a evita aceste probleme, Honda ia in considerare mutarea sediului central in afara Japoniei. Astfel, compania japoneza nu va mai avea de suferit din cauza ratelor de schimb deficitare dolar-yen.

Producatorul japonez ar putea folosi aceasta solutie pentru a nu concedia personal si pentru a nu muta si mai multe fabrici in afara Japoniei. Directorii Honda au evitat sa faca concedieri permanente in trecut, si se pare incearca sa isi pastreze cat mai multi angajati, in ciuda problemelor financiare intampinate.

Conform economistilor japonezi, Takeo Fukui, presedintele Honda, ar putea obtine ceea ce isi doreste deoarece yen-ul va scadea in valoare in fata dolarului in zilele urmatoare. Alaturi de o serie de industriasi din Japonia, Takeo Fukui spera ca guvernul japonez sa intervina si sa devalorizeze moneda nationala pentru prima data in ultimii patru ani.

Via | JapanProbe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru