Hummer e mai ecologic ca Prius!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.01.2007
Un studiu american foarte serios arata ca un Hummer consuma mai putina energie decat hibridul Prius pe parcursul vietii.

Biroul american de studii CNW Marketing Research a publicat pe site-ul organizatiei un top format din 320 de modele ordonate in functie de costul lor energetic. Americanii au luat in considerare energia pe care o necesita respectivul model de la constructia sa si pana la retragerea din uz, trecand prin importantul episod al utilizarii.

Acest cost energetic a fost exprimat in dolari per mila parcursa iar concluziile sunt mai mult decat interesante: hibridul Toyota Prius se situeaza la 3.24 $/mila parcursa in intreaga viata a masinii (media generala este de 2.28 $/mila) in timp ce "oaia neagra" a ecologismului auto, Hummer H3, ajunge la doar 2.07 $/mila parcursa.

Aceste rezultate sunt insa foarte logice. Produs din materiale simple la scara foarte mare, Hummer nu este foarte gurmand din punct de vedere energetic in comparatie cu hibridul japonez, al carui proces de fabricatie este foarte complex si necesita multa energie.

Constructorul nipon se revanseaza insa in clasamentul american prin Scion xB, un model necunoscut in Europa, care are nevoie de doar 0.49 $ per mila.

Lingura de lemn a topului este Maybach 62, al carui cost per mila se situeaza la nu mai putin de 15.83 dolari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru