Hybrid X de la Toyota

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2007
Constructorul japonez a prezentat azi la Salonul Auto de la Geneva un concept hibrid care va revolutiona designul si tehnologia viitoarelor sale modele.

Toyota a lansat astazi la Salonul Auto de la Geneva un nou concept hibrid care va reprezenta un etalon pentru designul si tehnologia viitoarelor sale modele. Hybrid X a fost creat si dezvoltat de Centrul European de Design Toyota, din sudul Frantei, si se vrea a fi un automobil de familie in patru usi, cu patru locuri care se adreseaza celor preocupati de protejarea mediului.

Acoperisul transparent, sub forma literei "U", jantele de 20 de inch, farurile integrate in consola de bord si stopurile LED dau conceptului un aspect futurist si foarte atragator.

La interior, panoul portierelor este imprimat cu un desen artistic iar soferul poate alege ambianta habitaclului cu ajutorul unei interfete, care poate controla patru simturi: vazul, auzul, mirosul si tactilul. Sistemul de iluminare LED din interior, ofera o varietate mare de ambiante in timp ce o instalatie parfumata reimprospateaza aerul.

Volanul, sau mai bine zis joystick-ul bazat pe un sistem drive-by-wire are incorporat un ecran care ofera informatii despre toate echipamentele masinii inclusiv consumul de combustibil si pozitia schimbatorului.

Scaunele utilizeaza spuma injectata pentru un ultra confort, ele putandu-se roti la un unghi de 12 grade.

Toyota va prezenta alaturi de Hybrid X si conceptul sport hibrid FT-HS.

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Superba
    Superba jucaria si isi trage liniile de la Pirus si sunt sigur ca va avea un succes si mai mare ca acel model. O masina de familie cu un consum mai mic decat o motocicleta.
    0 0
  • ursus2
    pnarama
    Cine circula vara in sera aia?
    0 0
  • Sebike
    mah panarama
    tu esti alcolist.Si tu mah AndreiRN:TU STI CE INSEMNA O MASINA HIBRID CE CONSUM VB TU ESTI LOVIT OMULE.ASTA MERE PE CURENT TATAE.
    0 0
  • AndreiRN
    Pirus
    Da, adolescenti soferi virtuali sau doar persoane necunoscatoare si agresive.
    Pai acea "sera" se inchide la culoare in relatie cu puterea soarelui sau poate chiar produce curent electric pe care il inmagazineaza in bateri.
    Pt cel cu cas la gura. Hybrid se numeste combinatia dintre un motor cu ardere interna si unul electric. Pirus foloseste ambele sau doar unul dupa cum decide un computer de la bord. Astfel cand masina sta pe loc sau merge la vale bateriile se incarca iar la demaraj participa si motorul electric integrat in transmisie. Astfel consumul pt o masina de 5 persoane ajunge sub 4,7%.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru