Hyundai condusa din inchisoare

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.02.2007
Presedintele Hyundai a primit 3 ani de inchisoare. Cu toate acestea, Chung Mong-koo va ramane seful companiei.
Procesul lui Chung Mong-koo, presedintele Hyundai, judecat pentru deturnarea de fonduri, a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

Presedintele Chung a fost arestat in luna aprilie a anului trecut, fiind suspectat de utilizarea fondurilor Hyundai si a companiilor afiliate pentru a obtine favoruri politice. Chung, in varsta de 68 de ani, a parut tulburat de verdict. El a parasit rapid sala de judecata, unde se aflau angajati ai grupului Hyundai, inclusiv fiul condamnatului, Chung Eui-sun, presedintele companiei afiliate Kia Motors, anunta Mediafax.

Dupa anuntarea verdictului, compania Hyundai a facut o declaratie oficiala:”Presedintele Chung isi va pastra controlul integral asupra operatiunilor desfasurate de companie si isi va mentine autoritatea in ceea ce priveste deciziile strategice cu un impact pe termen lung asupra companiei si firmelor afiliate".

Luna trecuta procurorii sud-coreeni au cerut o pedeapsa de 6 ani de inchisoare, dar verdictul final a fost de 3 ani. Cu toate acestea presedintele Hyundai s-a aratat nemultumit de pedeapsa si va face recurs.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru