Hyundai porneste razboiul vehiculelor cu GPL

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.06.2007
Pentru a contracara ofensiva japonezilor pe piata hibridelor, Hyundai va lansa un model echipat cu GPL si motor electric.

Dupa recenta lansare a modelului Logan GPL pe piata din Romania, la nivel international se dau lupte grele pe piata vehiculelor hibride. Coreenii intentioneaza sa isi creeze un avantaj pe piata vehiculelor GPL pentru a contracara dezvoltarea constructorilor japonezi pe piata vehiculelor hibride.

Hyundai a anuntat ca din 2009 va echipa sedanul de clasa medie Avante cu un motor hibrid. Acesta va ingloba un propulsor care functioneaza cu gaz petrolier lichefiat si unul electric. Consumul de combustibil va scadea astfel cu 30% fata de actuala versiune Avante, viitoarea versiune hibrida urmand sa consume un litru la 20 de km.

Si Kia ar putea lansa o versiune hibrida cu tehnologie GPL tot in 2009. Targetul de vanzari al celor doi constructori coreeni a fost fixat la 20.000 de unitati pe an, cifra care sa creasca treptat pana in 2015.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru