Hyundai prezinta o noua gama de motoare diesel

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 04.11.2008
Hyundai a prezentat gama de motoare diesel R-Engine, disponibila in versiunile de 2.0 si 2.2 litri.

Hyundai a prezentat noul motor diesel R-Engine. Noul propulsor dezvoltat de marca coreeana este construit din aluminiu, pentru a salva din greutate, si beneficiaza de o noua generatie de sistem common-rail cu injectie directa.

In plus, noul propulsor Hyundai este dotat cu un turbocompresor cu geometrie variabila. Noul motor diesel va fi disponibil in doua variante: o unitate 2.0 litri cu 184 cai putere si cuplu maxim de 392 Nm si o unitate de 2.2 litri cu 200 cai putere si cuplu maxim de 436 Nm.

Hyundai a anuntat ca noul motor va intra in productie din 2009 si va fi implementat pe modelele SUV si pe limuzine.

Hyundai a demonstrat prin noul motor R ca poate dezvolta tehnologii avansate in materie de propulsore diesel, continuand in acelasi timp sa tina ritmul cu normele de poluare.

Via | Carscoop

Taguri: Hyundai

Comentarii (2)

  • evolutie diesel
    e doar o evolutie:
    frumos ar fi sa vedem cel putin 200CP din 2.0 litri si 220 sau mai mult din 2.2 litri si daca se poate la un consum de max 3-4litri/100km
    0 0
  • cardan
    auto
    In general cumparatorul auto roman se axeaza pe motorizari invechite la disel tdi (zgomotoase si consumatoare de ulei),Iar pe benzina ce-o fi dar masina sa fie de marca, si ieftina la pret. Recomand cumparatorilor auto sa cumpere masini cu tehnologie noua in materie de motoare ,chiar daca sunt masini Sh aduse de afara . La disel au aparut Crdi ,Cdti si dci capacitati mici cu cai putere multi, iar la benzina injectie directa ,TSI ,FSI, TFSI.secretul ambelor motorizari consta in economie de carburant ce dezvolta putere mare motorului. Documentativa inainte de a da banii pe masina fie ea de marca ,pana la urma este un fier ,asa gandeste neamtu isi vinde tehnologia veche pe bani buni pentru cine pune botu si cumpara loganele de la noi ieftine ca nu-i doare burta, aici tine si de mentalitate .Pacat ca unii se imprumuta de le sar capacele pentru achizitionarea unei masini rulate cu peste 100k km si se mandresc ca au facut afacerea vietii lor, dupa care ii vezi bosumflati cu ele prin tirguri sa scape de ele.SFAT :ia-ti masina noua nu conteaza marca dar sa iesi bine la intretinere,si sa aiba garantie macar 3-4 ani bafta cumparatorilr auto
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru