Hyundai Santa Fe - noua generaţie a debutat la New York

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.04.2012
Hyundai a dezvăluit la Salonul de la New York noua generaţie a modelului Santa Fe, ce va fi vândută pe piaţa din Europa sub numele de ix45.

Hyundai s-a folosit de Salonul Auto de la New York pentru a expune noua generaţie a modelului Santa Fe. Crossover-ul, care va fi vândut pe piaţa din Europa sub numele de ix45, pentru a se alinia noii filosofii de botez a brandului, propune un nou limbaj de design şi două variante de caroserie.

La standul Hyundai de la New York, publicul a putut admira ambele declinări ale modelului 4x4. Prima dintre ele se numeşte simplu Santa Fe şi beneficiază de un ampatament mărit ce garantează 7 locuri. Acest model va înlocui actualul Veracruz sau ix55, cum este el cunoscut în Europa. Alături de varianta mai lungă se va afla şi cea normală, cu spaţiu pentru cinci pasageri, botezată pe piaţa americană Santa Fe Sport.

Varianta cu cinci uşi are o lungime de 4690 mm, o înălţime de 1680 mm, o lăţime de 1880 mm şi un ampatament de 2700 mm. De cealaltă parte, Santa Fe LWB are o lungime de 4905 mm, o înălţime de 1690 mm, o lăţime de 1885 mm şi un ampatament mai generos, de 2800 mm.

Aceste dimensiuni îi permit modelului să ofere un portbagaj de 1160 de litri atunci când nu sunt instalate toate cele 7 locuri.

Pe lângă diferenţele legate de dimensiuni, varianta cu ampatament mărit se individualizează şi prin design, adoptând o serie de accesorii noi la nivel frontal şi posterior. Ambele modele preiau însă limbajul de design Fluidic Sculpture, specific întregii game Hyundai.

Cele două variaţiuni ale modelului Santa Fe vor fi propulsate de motoare pe benzină. Varianta cu cinci locuri se va lansa în Statele Unite cu un motor de 2.4 litri GDI şi 190 de cai putere şi un motor de 2.0 litri, supraalimentat, ce garantează 264 de cai putere. Pentru varianta cu 7 locuri, coreenii au pregătit americanilor un V6 GDi de 3.3 litri. Pe piaţa din Europa însă, noua generaţie ix45 va folosi actualele motoare pe benzină şi diesel, modificate pentru a oferi un consum mai mic şi resurse ceva mai generoase.

Toate unităţile vor putea fi asistate fie de o cutie manuală, fie de una automată cu şase trepte, responsabile cu transmiterea puterii către ambele punţi atunci când se optează pentru tracţiunea integrală.

via l Hyundai

Comentarii (9)

  • Inca una buna de la Hyundai !!!
    Sunt placut surprins de capacitatea acestui grup de a concura cu producatorii europeni!
    21 4
  • inca una de bun simt!
    arata f bine si se dueleaza de la egal cu producatorii europeni! o masina fiabila de bun sim,la un pret decent pt ce ofera masina! bv hyundai..
    18 5
  • adrian78
    ...
    Fac masini din ce in ce mai competitive singur minus e ca au incepu sa semene toate modelele intre ele ca cele de la Audi aceasi parte frontala acelasi interior!!
    12 3
  • alin rus
    subaru tribeca?
    mi se pare mie sau seamana izbitor la design cu subaru tribeca?
    9 10
  • @alin rus
    Nu ti se pare, spatele seamana foarte tare cu Tribeca cu influente de Audi Q7 ...hyundai se pricepe la asa ceva de minune :))
    4 12
  • noile Santa Fe :)
    arata bine, dar grila aia stralucitoare va fii greu de mentinut curata

    iar pentru cei care nu vad decat copii dupa o masina sau alt: sunteti irascibili. tineti-va comentarile si parerile de doi bani pentru voi! daca seamana cu alta masina, nu avem nevoie de ajutorul vostru pentru a ne da seama
    7 1
  • AndreiRN
    Valoare
    O masina cu valoare care va revolutiona piata si de aceea se vinde ca painea calda.
    5 6
  • urata fata de generatia anterioara, mai ales spatele...seamana cu chinezariile de la SsangYong, pacat!!!
    0 11
  • Text
    Domnule @so ,te corectez in caz ca nu stiai ca SSang Yong-ul este firma de masini coreeane.Daca inca nu esti destul de citit prin reviste eu zik sa nu mai arunci comnetarii stupide .,si intra pe siteul asta :www.autogalerie.org,si o sa iti arate fiecare tara cu firma de masini respectiva fiecareia,sau daca nu poti intra pe istoria auto.Sa-ti fie clar.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru