Hyundai va avea tractiune integrala Haldex?

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 28.11.2007
Producatorul suedez de sisteme 4x4 Haldex este aproape de a pune la punct o intelegere cu Hyundai.

Dupa ce Toyota le-a facut marele serviciu de a ii numi un adversar redutabil, coreenii de la Hyundai vor cu tot dinadinsul sa isi confirme noul statut si anunta faptul ca testeaza asiduu un sistem de tractiune integrala Haldex. Vorbim de aceeasi tehnologie pe care o regasim pe unele modele din grupul GM, in special pe cele ale suedezilor de la Saab.

Sistemul nu se bazeaza pe vascocuplaj sau pe alt tip de legaturi mecanice, urmand sa se bazeze exclusiv pe gestiunea electronica a transmiterii cuplului separat catre fiecare dintre cele patru roti.

Haldex este un nume suedez recunoscut pe plan mondial in industria auto, echipand cu sisteme de tractiune integrala grupurile Volkswagen (implicit pe Bugatti Veyron), GM si Ford. In cazul in care colaborarea dintre Hyundai si Haldex va fi parafata, coreenii ar deveni primul constructor asiatic care stablieste un contract ferm cu suedezii.

Taguri: Haldex, Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru