Hyundai va produce un model electric de serie în 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 05.08.2010
Hyundai a anunţat oficial că în maxim cinci ani va demara producţia unui vehicul electric de serie. Dezvoltarea acestuia a început deja, inginerii coreeni lucrând la bateriile care vor alimenta modelul.

Văzut ca o ameninţare de Volkswagen şi de Toyota, grupul coreean Hyundai-Kia trebuie să confirme puterea de care dă dovadă şi în anii ce urmează. Pentru asta, asiaticii vor trebui să conteze mai mult pe segmentul vehiculelor ecologice, segment care va creşte considerabil în viitorul apropiat.

Hyundai va profita de imaginea bună pe care şi- clădit-o şi în 2015 va lansa primul său model electric de serie. Anunţul este unul oficial, făcut odată cu lansarea noului ix35. Se pare că grupul coreean lucrează deja la tehnologia celulelor de combustibil care vor alimenta vehiculul electric. Perioada de testare va începe în maxim doi ani, odată cu finalizarea etapei de laborator.

Constructorul coreean produce vehicule hibride încă de anul trecut, folosind motoare pe benzină sau pe GPL, care pot funcţiona împreună cu unităţi electrice. Producţia de vehicule cu propulsie hibridă a demarat în Coreea, următoarele pieţe vizate fiind Europa şi Statele Unite. Treptat, Hyundai ar putea deveni unul dintre cei mai importanţi jucători ai segmentului, alături de Toyota.

via | autoesporte

Comentarii (1)

  • gyovanny
    felicitari
    era de asteptat. o companie atat de mare si de un buget mult mai mare decat a celor de la vw , bmw, etc sa nu-siu permita sa dezvolte o astfel de tehnologie, iar ceea ce priveste aceasta latura a tehnologiei asiaticii sant peste noi europenii.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru