I-au scazut pedeapsa!

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.11.2006
Fostul presedinte al grupului Daewoo a primit o pedeapsa mai mica dupa ce acum cateva luni fusese condamnat la 10 ani pentru delapidare.

Fondatorul Grupului Daewoo a pierdut apelul impotriva condamnarii pentru delapidare si frauda. Kim Woo Chung a fost gasit vinovat in cursul acestui an, si desi apelul sau pentru anularea condamnarii a esuat, sentinta i-a fost redusa de la 10 ani de inchisoare la 8 ani si jumatate.

Kim, in varsta de 69 de ani a infiintat firma Daewoo in 1969, preluand o fabrica de textile cu acelasi nume. Concernul a ajuns sa fie unul din cele mai mari companii din Coreea de Sud, cu 320.000 de angajati in perioada sa de glorie. Compania a inceput sa se confrunte cu probleme in 1990, iar criza economica din 1997 a lasat Daewoo cu datorii de peste 62 de miliarde de euro. Desi a fost acuzat ca a mituit oficiali guvernamentali pentru a obtine imprumuturi pentru Grupul Daewoo, Kim Woo Chung a reusit sa fuga din Coreea de Sud si sa se ascunda timp de 6 ani. Grupul Daewoo a fost intre timp preluat de de General Motors, care vinde acum automobile Daewoo sub brandul Chevrolet.

Apelul facut de Kim a rezultat si in reducerea amenzii de la 32 la 17 miliarde de euro.

Judecatorul cazului, Suk Ho-Chui a declarat ca Woo Chung merita o pedeapsa aspra pentru ca prabusirea Daewoo a cauzat pierderi enorme economiei sud-coreene, insa data fiind varsta acestuia si contributia adusa societatii s-a acceptat o reducere a pedepsei.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru