Ian Callum, multumit ca Jaguar scapa de Ford

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 28.01.2008
Seful departamentului de design de la Jaguar a vorbit despre trecerea marcii britanice in proprietatea Tata.

Esential

57 de ani are Ian Callum, seful departamentului de design de la Jaguar.

Jaguar, una dintre cele mai exclusiviste marci premium din lume, traverseaza o perioada marcata de schimbari majore. Britanicii urmeaza sa fie cumparati de catre indienii de la Tata Motors si vor trebui sa se adapteze noilor conditii manageriale.

Perioada de tranzitie prin care trece Jaguar nu este doar la nivel administrativ. Marca britanica lucreaza la un plan de redefinire a propriilor valori. Considerat un producator care ofera un design imbatranit si depasit, Jaguar a incercat sa redefineasca principalele caracteristice ale modelelor din gama sa.

Un prim pas in acest sens il reprezinta noul Jaguar XF, un model care cauta sa relanseze Jaguar, un model care propune o alta strategie de design. In spatele noului curent Jaguar se afla Ian Callum, seful de design al marcii premium si creatorul XF-ului.

Ian Callum a dezvaluit pentru Financial Times relatiile companiei Jaguar cu viitorii proprietari. Callum a spus ca oficialii Tata s-au uitat peste noua linie de modele si peste ciclul de productie si „s-au aratat foarte respectuosi fata de ceea ce face Jaguar”.

Cullum a continuat spunand ca el personal este foarte multumit de felul in care merg lucrurile si a subliniat ca acelasi lucru nu-l poate spune si despre relatia Jaguar-Ford.

Taguri: Ford, Jaguar, Tata, XF

Comentarii (3)

  • ...
    vai de steaua lor.daca nu ii tinea ford in spate se alegea praful de ei exact cum s-au prapadit toate companiile englezesti.daca vor sa fie companie premium in otata regula ar trebui sa inteleaga ca nimeni nu vrea un jaguar cu motor pe benzina ford si motor pe motorina peugeot.motorizarile ar trebui sa fie facute de ei acolo, sa-i spunem in casa.normal ca tata sunt respectuosi, pentru ei un jaguar e science fiction.
    0 0
  • me,myself and i
    jaguar-tata
    Poate impreuna scot Jaguarul de 3.000 dolari , sa se ajunga la toata lumea .
    0 0
  • da
    Jaguar e science fiction. Ai dreptate radu !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru