Iata ce concept ecologic au creat ungurii!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.06.2008
Vecinii nostri au creat Antro Solo, un concept ecologic care consuma intre 1.5 si 2.0 litri de benzina la 100/km.

Esential

140 km/h este viteza maxima a conceptului
2.0 litri de combustibil este consumul mediu inregistrat de Antro Solo.

Dupa ce ieri va anuntam ca Ungaria a castigat razboiul cu Romania pentru viitoarea fabrica Mercedes din Europa de Est, revenim astazi cu o noua informatie despre vecinii nostrii de peste Tisa.

Antro Solo este un concept revolutionar in ceea ce priveste designul si tehnologia folosita pentru propulsie. Solo este un vehicul capabil sa transporte pana la trei adulti pozitionarea facandu-se asemanator cu cea existenta la McLaren F1: un scaun central pentru sofer si doua laterale pentru pasageri.

Prototipul unguresc impresioneaza insa mult mai mult atunci cand vine vorba de propulsie, cele 270 de kilograme, cat cantareste in total Solo, fiind puse in miscare de un motor cu combustie interna, o serie de panouri solare si chiar puterea umana.

Multumita combinarii acestor resurse, vehiculul poate atinge un consum mediu de 1,5-2.0 litri la 100/km chiar si atunci cand circula cu viteza maxima, adica 140 km/h.

Motorul cu combustie interna este unul flexi-fuel si poate functiona fie cu benzina fie cu bioetanol si poate asigura functionarea vehiculului doar pe distante foarte lungi.

Pentru drumurile scurte, de 15-25 de km, conceptul se foloseste de energia oferita de panourile solare care se intind pe tot acoperisul vehiculului.

Daca vor sa faca si miscare, toti pasagerii au la dispozitie pedale cu care pot alimenta o baterie litiu-ion, folosita ulterior in modul de functionare complet electric al conceptului.

Prototipul Solo a fost dezvaluit de curand in cadrul Muzeului Transporturilor din Budapesta pentru a putea fi admirat de publicul larg. O posibila versiune de productie ar urma sa debuteze in 2012, pretul perceput de unguri pentru un asemenea vehicul urmand sa fie fixat in jurul valorii de 12.000 de euro.

Daca va avea succes, Solo ar putea fi urmat de un alt model, botezat Duo, capabil sa transporte pana la sase persoane si sa se transfome in doua vehicule total diferite in doar 10 minute.

via | MotorAuthority

Taguri: Antro, Solo

Comentarii (8)

  • marmara
    gravitatie
    140km/h dar numai in cadere libera.
    La pedale vecini ca va sta bine , inapoi in Urali.
    0 0
  • AndreiRN
    Ingenios
    Inca un exemplu al ingeniozitati umane. Arata si bine si incorporeaza si techologi moderne.
    Se poate unde este seriozitate si libertate de munca.
    0 0
  • yo man
    ???
    da o facut si ei prima oara un concept daca se pune romanu face niste concepte faine si eco nu cutia asta rotunjita
    0 0
  • The Flinstones
    Pedale, ha? Si cat trebuie sa pedalezi ca sa produci curent suficient pentru 1km? Daca vreau pedale, merg cu bicicleta.
    Si arata si oribil. Mai urat ca Prius.
    0 0
  • carmen
    ce placinta
    la astea sint buni ungurii, la placinte...si masina asta caRE ARATA EXACT CA O PLACINTA, auzi concept nou, masini cu pedale si panouri solare hihihi, maine poimaine or sa breveteze coada la pruna, ca palinka si-au tras-o ca brand
    0 0
  • rumanu e cel mai adevarat!!
    "rumanu" cand se plictiseste sa mai scoata concepte si sa dea dovada de superioritate umana(vezi Dacia Logan,1300,Olcit,etc) se duce la furat in Italia sau Spania.Hai sa fim seriosi!!!Never-ever nu o sa faca careva in romanica asa ceva!!
    0 0
  • Offtopic: Jeeez, oameni buni, vorbiti fara sa ginditi sau numai din rautate si invidie, dupa care va mirati ca toata Europa sau mai bine zis toata lumea are o parere asa de buna despre voi. Astea zise asa mai finut.
    0 0
  • PROMOVARE
    E de apreciat ce au facut cu acest model. Ramane de vazut daca chiar o sa fie produs in serie, fiindca la nivel de concept nu e o noutate.

    Cat despre ce se face la noi... ne lipseste promovarea, fiindca avem oameni capabili, dar nu-i baga nimeni in seama (vezi Iustin Capra si nu numai, care au dezvoltat prototipuri la bugete de 2000 - 3000 euro. Daca aveau un buget mai consistent, cine stie...)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru