Iata cum renaste Diatto!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 13.02.2007
Dupa ce zilele trecute va anuntam ca designerii de la Zagato vor sa renasca brand-ul Diatto, acum va prezentam imagini cu modelul pe care l-au realizat: Diatto Ottovu.

Asa cum va anuntam sambata, Zagato pregateste relansarea brandului Diatto.

Cu ocazia aniversarii de 100 de ani a celor de la Diatto, doi colectionari au apelat la designerii de la Zagato cu speranta reinvierii colaborarilor din trecut. Cu mult timp in urma, in 1921, Ugo Zagato a realizat designul unei caroserii aerodinamice si usoare pentru modelul Diatto 24 4DS.

Creata in 1835 cu un patent cumparat de la "Perfected Wheel", casa Diatto a realizat prima sa masina in 1905. In decursul existentei sale brandul a avut colaborari stranse cu multe legende ale lumii auto: Ettore Bugatti, fratii Maserati si Tazio Nuvolari.

Cum va anuntam si in articolul trecut, Zagato va echipa noua creatie Diatto Ottovu cu un motor frontal V8 supraalimentat, provenit de la Maserati.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru