Iata masina ideala!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.11.2006
Provocare interesanta pentru cititorii unei importante publicatii britanice: ce elemente ati alege pentru a compune o masina ideala? Ei bine, iat-o!

Cititorii revistei auto electronice engleze Newcarnet au fost provocati de redactori sa isi aleaga masina ideala prin alegerea partilor componente pe care ei le considera perfecte. Practic, vizitatorii portalului britanic au avut de ales intre elementele pe care le adora la modelele existente acum pe piata, fiind nevoiti sa aleaga de la forma caroseriei si puterea motorului pana la accesorii si elemente de siguranta.

Rezultatul final este o masina foarte interesanta (foto), care dispune de partea frontala a lui Porsche Boxster si linia plafonului lui Jaguar XK. Aceasta din urma a fost insa lungita pentru a putea gazdui cinci locuri, element dorit de 68% dintre respondenti. Jantele au fost o alegere foarte interesanta, majoritatea celor chestionati optand pentru un set de jante care ii apartine lui Toyota Avensis, in dauna celor mai nervoase ale modelelor lamborghini sau Maserati.

Imaginea finala este cea a unui coupe cu patru usi, segment de piata anticipat deja de Aston Martin (prin modelul Rapide), de Porsche (prin Panamera) si mai ales de Mercedes, al carui CLS este singurul astfel de model existent deocamdata pe piata.

In ceea ce priveste motorul pe care si-l doreste majoritatea, acesta confirma apetitul tot mai crescut pentru propulsoare diesel si hibride in defavoarea celor pe benzina. In ciuda imaginii incisive a modelului, jumatate dintre subiecti au optat pentru un motor de marime medie.

Trecem la dotari, unde cei mai multi dintre chestionati au ales grupul format din aer conditionat, geamuri electrice si directie electrohidraulica. Pachetele mai luxoase, cum sunt scaunele incalzite sau chiar parbrizul cu senzori pentru stergatoare au fost si ele alese, insa de mai putini votanti. In acelasi timp, sistemul ABS si centurile de siguranta sunt cerute de foarte multi pe o masina ideala.

Comentarii (20)

  • Se omite ceva...
    pe langa lista celor care s-au gandit la un model apropiat de acesta si mai presus de CLS-ul care exista, cu ceva timp inainte Maserati a realizat Quatroporte.
    Probabil Panamera va fi cel mai mare rival al sau. CLS au destui bisnitzari din Romania.
    0 0
  • YMihai
    da da da
    ...cred ca lumea incepe sa capete curaj ...si inspiratie. Intr-adevar, masina din imagine are cate putin din tot ...avand totodata si personalitate.Daca mai devreme sau mai tarziu vom vedea tot mai multe masini de acest gen si pe strazile din Ro, ramane doar de vazut.Cert e ca intr-o singura caoserie intalnim caracteristici ale mai multor masini.Mai ramane doar sa aiba transmisie 4x4 precum si suspensie reglabila ...si iata un redutabil allroader...Frumos !!!
    0 0
  • design tampit
    este oribila
    0 0
  • Dragos
    pentru "design tampit"
    Esti ...era sa zic ca esti prost!Retractez!Scuze! Esti doar...altfel! Adica TU nu ai gust si simt estetic!Dar cum gustul e o chestiune discutabila...Ma rog..Ideea e ca masina e frumoasa dpdv al designului. Si daca tot ti-ai dat cu parerea,uite ca mi-am dat-o si eu!Nu m-ar mira ca tie sa-ti placa Hummer sau Logan mcv,adico 2 exemple de masini URATE din punctul meu de vedere.
    0 0
  • iulian
    hehe, gusturile astea...
    Intr-adevar, gusturile nu se discuta, insa si mie masina din imagine mi se pare o idiotenie "dpdv" al unui designer! Hummer are un design mult mai coerent. Logan MCV? Ei aici nu prea poate fi vorba de design, insa utilitatea m-ar face s-o aleg in fata hibridului monstruos.
    0 0
  • pentru colegu cu design-ul tampit....
    Esti prea mandru pt logan si prea sarac pt HUMMER....Lasane lasane!!!
    0 0
  • E da
    Uitati si parerea unei fete : superba, mai ales imbina partea practica cu sportivitatea cea ce e extraordinar. Si inca o chestie care imi place este ca intr-un final cineva s-a gandit sa mai intrebe si conducatorii cam cum ar arata masina lor preferata. Super tare frate
    0 0
  • bhaa
    e prea frumoasa masina. 'Ea' liniste in sala ca ati vrea sa aveti asa ceva
    0 0
  • masina
    e super misto
    0 0
  • da
    e un hibrid frate ,o strutzo-camila.prefer oricand avensis ca tot spunea de jante....
    0 0
  • ati vrea voi!
    Ati vrea voi asa ceva dar e"sus si-s acri strugurii" fratilor!
    Nu mai bine o "strutzo-camila"din banii lu'tata daca tot tre'sa conducem ceva?A... vreti ceva original si nu hibrid de origine coreano-japonezo-chinezeasca?
    Ati trebui sa mai calatoriti un pic prin lume,daca aveti varsta legala,si sa vedeti ca majoritatea masinilor de succes produse in Asia sunt de inspiratie americano-germano-francezo-italiana.La modul grotesc,nu exagerez.
    Daca ne specializam si noi in copii ale masinilor europene, macar acum 20 de ani am fi vandut si noi acum o"Avensis",Toyota cu profil de Opel,Kia cu spate de Peugeot 407,Ssangyong cu spate de Mercedes ML 3500,Lexus copie fidela Mercedes samd; Piata auto asiatica nu-i mica,din contra,si abunda in schimb de masini fabricate pe banda-rulanta, copii ale celor mai bine vandute modele europene,pe care in Europa nu o sa le vedeti niciodata.De ce oare?
    Sa vedem si parerea amatorilor de..."modele originale"!!!
    '
    0 0
  • vise
    O masina sport e doar sport! aceasta masina a fost imaginata pe baza unui sondaj, asa ca din start e o fictiune. Ganditi-va ca cei care au bani sa-si ia un Porsche nu isi vor cumpara aceasta masina pentru ca are din toate cate putin, ci isi vor cumpara un Porsche, CLS, Meserati, poate eventual si un exemplar din asta!
    0 0
  • florin
    fara vorbe goale
    de neimaginat
    o noua era s-a deschis
    nu sunt cuvinte pentru a o descrie
    intrece orice imaginatie
    rezumati-va la parerile voastre si lasati pe altii sa se exprime este o lume libera
    masina aceasta asa spune
    0 0
  • ochi in soare
    ce atata comentati ca pentru masina asta va_ti vinde si mama
    0 0
  • E OK
    E masina OK, mai ales in interpretarea Rapide si CLS....vad ca unora li se pare oribila. BMW seria 5 sint sigur ca vi se pare EXTRA FRUMOASA.
    0 0
  • masina altora
    Masina din imagine au gandit-o englezii........noi suntem romani asa ca lasati comentariile......strugurii la care nu ajungi sunt acri...........
    0 0
  • E superba...
    Subscriu la ideea cu strugurii...Inchipuiti-va,voi cei care nu ajungeti la struguri o masina ideala cu partea frontala a unui Ka,plafonul al unui Tico si spatele al unui Logan...
    0 0
  • Dragos
    Revin
    Ma vad nevoit sa revin...
    Fratilor!
    E o chestie de gust!Mie imi place!

    Iar tu,mai...Dee jee..ce sa te intreb? Ai masina ?
    Eu am! Mai veche,e drept. Dar e a mea! Cumparata cu banii mei. Nu de la tata sau de la matusa. Iar masina mea ,desi veche, a fost o limuzina la vremea ei,si n-as schimba-o cu un Logan, daramite cu un Hummer, gratis sa le primesc ! Iar linia seamana cu ce au "incropit" PROSTII astia de cititori englezi. Ca sa vezi! Deci gustul meu estetic se aseamana cu al majoritatii alora ! Daca eu sunt sarantoc,inseamna ,prin asociere ca si AIA sunt! A! Si inca ceva:"lasa-ne" se se ortografiaza asa cum am facut-o eu! Mai du-te pe la scoala!

    Dragos
    0 0
  • Hibrid
    Mie una mi se pare ca imbina armonios eleganta cu siguranta si aspectul ei e interesant. Consider ca este o masina buna atat de familie cat si de fitze. Eu una as lua-o...
    0 0
  • naa
    se putea face una mai buna arata oribil asa:nu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru