Iconic GTR, 800 de cai si 998 de kg

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 12.03.2008
Iconic Motors a dat nastere unui supercar de 800 de cai putere care cantareste doar 998 de kilograme.

Esential

320 de km/h este viteza maxima a supercarului Iconic GTR.
998 de kilograme este masa roadster-ului Iconic GTR.
800 de cai putere dezvolta motorul V8 de 6.9 litri instalat pe Iconic GTR

Segmentul masinilor sportive a cunoscut o crestere accentuata in ultima vreme, de aceea majoritatea constructorilor auto se orienteaza catre aceasta piata. Mai nou chiar si constructorii de nisa incep sa-si faca simtita prezenta pe acest sector, cel mai recent exemplu fiind compania Iconic Motors.

Americanii au dezvaluit saptamana trecuta, in cadrul evenimentului Concours d'Elegance Amelia Island, un roadster botezat Iconic GTR, capabil de performante deosebite. Potrivit oficialilor Iconic Motors, roadsterul cantareste doar 998 de kilograme dar are 80% din rigiditatea torsionala a unui monopost de Formula 1.

Sub capota se afla un motor V8 de 6.9 litri, construit in intregime din aluminiu, care dezvolta 800 de cai putere, trimisi doar puntii spate. Performantele unui asemena model sunt usor de inchipuit, Iconic GT fiind capabil sa atinga 100 de km/h in mai putin de patru secunde si o viteza maxima de peste 320 de km/h.

Iconic GTR se va individualiza printr-un design avangardist, un sistem de control al busonului pentru rezervor, un maner al schimbatorului special si o alta pozitionare a balamalelor pentru portiere.

Iconic Motors a anuntat ca nu va produce decat 100 de exemplare ale roadster-ului lansat saptamana trecut, primele livrari urmand sa demareze spre sfarsitul acestui an.

Comentarii (3)

  • aoleo
    aoleooooo astia reinventeaza ac cobra????
    0 0
  • aoleo
    aoleooooo astia reinventeaza ac cobra????
    0 0
  • da
    Asta e buna de mers dimineata la servici.Cel putin pe la Unirii , Universitate.........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru