Importurile de masini cresc

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 24.08.2006
Piata de masini de import din Romania a ajuns sa fie concentrata in mainile a cinci jucatori, Porsche Romania, Tiriac Auto, Renault-Nissan, GM Romania si Trust Motors.
Nu mai putin de 80 de procente din piata masinilor straine vandute anul acesta in Romania sunt detinute de cinci principali impotatori, Porsche Romania, Tiriac Auto, Renault-Nissan, GM Romania si Trust Motors.

Vanzarile acestora au crescut cu 30 la suta in 2006. Liderul pietei de import este Porsche Romania, importatorul marcilor Volkswagen, Audi, Skoda, Seat si Porsche si Bentley. Compania a vandut 23.000 de unitati in primele sapte luni ale anului si detine 27 la suta din piata. Cresterea vanzarilor Porsche Romania s-a datorat in principal noilor modele. Principale succese au fost inregistrate de modelele Seat Ibiza, Audi Q7, chiar si Volkswagen Eos care este lider pe segmentul cabrio. Cel mai vandut model a fost Skoda Octavia.

Pe locul secund in topul importatorilor se afla grupul Tiriac Auto, care dupa primul semestru a depasit la cifre de vanzari compania Renault-Nissan Romania. Tiriac Auto a comercializat circa 14.500 de unitati in primele sapte luni, cu 60 la suta peste cifrele din perioada similara a anului trecut.
Succesul impresionant al Grupului Tiriac se datoreaza vanzarilor de modele Ford si Hyundai.

Pe treapta a treia a podiumului importatorilor de automobile se afla principalul perdant Renault-Nissan Romania, care la sfarsitul anului trecut se afla pe locul secund, cu 23 la suta din piata masinilor straine, iar acum are 17 procente.

Locul patru in topul vanzarilor este ocupat de General Motors Romania, importatorul cu cea mai mare crestere dintre cele mai mari cinci companii care aduc masini noi din strainatate.

Topul primilor cinci importatori este incheiat de Trust Motors, importatorul marcii Peugeot.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru