Impreza - IN, WRX - OUT

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.01.2007
Constructorul japonez intentioneaza ca noua generatie Impreza sa fie hatchback. Ba mai mult, Subaru a anuntat posibilitatea renuntarii la WRX.

Subaru nu sta cu mainile in san asteptand ca Mitsubishi Evo Lancer sa fure toata gloria. Japonezii vor riposta prin dezvaluirea noului Impreza la Salonul Auto de la New York in luna aprilie. Subaru se gandeste sa renunte la vechiul sedan si sa introduca o varianta hatchback a viitorului model, bazata pe conceptul B5 TPH (vezi foto), prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo.

Noul hatchback va ramane la motorizarile de baza de 1.5 litri sau 2.0 litri. Puterea va fi transmisa tuturor celor 4 roti cu ajutorul tractiunii integrale Subaru AWD. Pentru a-si intari pozitia pe piata din Europa, constructorul japonez va lansa si o noua linie de motorizari turbodiesel odata cu prezentarea oficiala a noului Impreza. Vor exista doua versiuni de 2.0 litri cu patru cilindri dar si o varianta de 3.0 litri cu sase cilindri. Pana atunci insa, aceste propulsoare vor echipa modelele Legacy si Outback.

Fanii automobilelor de performanta vor putea fi dezamagiti deoarece Subaru intentioneaza sa renunte la modelul WRX pentru a se concentra mai mult asupra gamei STi.

Se asteapta insa ca STi sa completeze eventuala lipsa a lui WRX.

Comentarii (4)

  • Mr. Honda
    :-S
    Mama, ce urita este... Cum naiba sa scoti o masina ca WRX (cu design clasic, dar superb) si sa bagi in loc odiosenia asta? Designerii aia sint ori toti beti, ori habar n-au ce place lumii.
    0 0
  • AceVentura
    E chiar foarte mishto
    Mult mai aratoasa decat multe designuri moderne (si mie imi plac mai mult formele clasice, dar nu prea sant 'cool' la ora asta).
    0 0
  • Thunder
    bleah
    Jenant. Nu inteleg cum pot sa renunte la emblema lor pentru chestia asta.
    0 0
  • da
    ca design e super, ar trebui sa fie total un alt model, arata destul de mic,le dau si nume ca sa aiba la indemana: future!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru