Impreza si Impreza WRC Concept vin la Frankfurt

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 09.08.2007
Subaru prezinta la Frankfurt versiunea euro pentru Impreza dar si WRC Concept, modelul care va sta la baza lui Impreza WRX STI.

Subaru a publicat primele doua imagini oficiale ale conceptului Impreza WRC, prototipul care ne da o idee despre formele indelung asteptatei generatii noi ale lui Impreza WRX STI. Desi noua forma a lui Impreza, cu o versiune hatchback indelung discutata si blamata, nu a reusit sa acorde fanilor imaginea de bruta pe care toata lumea o astepta, conceptul care va fi prezentat oficial la Salonul de la Frankfurt imbunatateste noua imagine a modelului japonez.

Pe langa designul WRC, elementele estetice notabile sunt spoilerul sport cu guri de aer accentuate in fata, eleronul biplan cu rol aerodinamic de pe hatch, praguri joase si o imagine de ansamblu 100% sportiva.

Conceptul WRC, care va fi expus la Frankfurt in standul Subaru langa versiunea de strada Impreza, mult mai putin spectaculoasa (si ea in premiera in Europa), va reprezenta punctul de pornire pentru masina cu care Solberg va incerca sa atace titlul mondial in 2009 in Campionatul Mondial de Raliuri. Apropo de versiune de strada a lui Impreza, aceasta va dispune de doua motoare (de 1.5 sau 2.0 litri), completate de clasicul sistem de tractiune integrala Symmetrical AWD.

Comentarii (30)

  • Iulian
    Subaru are nevoie de designeri
    Din ce in ce mai rau din punct de vedere al designului. Impreza din 2001-2002, a fost cel mai reusit model Subaru. Ultimul model si conceptul prezentat in stire, se indeparteaza tot mai tare de imaginea pe care si-a facut-o Subaru pana acum. Ar trebui sa nu se mai ia dupa Mitsubishi si dupa marcile Europene, fiindca au doar de pierdut. Dintr-o masina sportiva, cu aspect robust si agresiv, au facut o Coreana de oras pentru domnisoare... pacat!
    0 0
  • noua impreza nu va incepe WRC-ul din 2008
    Informati-va mai atent! Noua Impreza nu va concurca in WRC decat abia din vara lui 2008. Pana atunci Solberg tot cu actuala versiune va concura. Apoi, design-ul este chiar in linia Subaru si aici este o chestie de gusturi... multora le place noua abordare.
    0 0
  • Subaru si designul
    Noua abordare stilistica este mizerabila prin mediocritatea ei. Alminteri probail ca va ramane un ceritabil Subaru.
    0 0
  • da
    Tractiune integrala de la Subaru e cea mai......Designul e kestie de gust.
    0 0
  • no more!
    nu ne mai dati stiri cu masina asta! nu mai vreau sa vad ce`au facut astia din impreza!!!
    0 0
  • alcool
    impreza
    cred ca erau dupa o saptamana de alcolizare totala cand sau apucat sa o deseneze...pacat de renume..
    0 0
  • vai de capu' lor
    si designerii de la dacia de pe vremuri ar fi realizat o masina mai frumoasa. pacat de ce e sub coaja oribila. n-o sa se vinda nici macar cit asta actuala...
    0 0
  • scooby
    In versiunea WRX, sau Impreza simplu, designul lasa de dorit, insa evident e vorba de elemente de caroserie. Vazand insa WRC-ul e alta masina, si daca ne uitam cu atentie e vorba de spoiler si alte elemente minore / de detaliu care schimba masina.
    Sa fim seriosi, nici 2006-07 si nici celelalte nu exceleaza prin design ci prin agresivitate...Desi WRX-ul simplu e cam nasol, STI-ul care va fi derivat din WRC deja incepe sa imi placa !
    0 0
  • julian
    hmmm!
    pacat de ei... hatch back obisnuit, ba au furat stopuri de la seria 3 BMW... altel zici ca-i Focus...
    unde-i personalitatea?
    0 0
  • doar pt. cunoscatori
    impreza este doar pt. cunoscatori
    ce este sub caroserie conteaza ...si nu se poate spune ca este urata ...se poate spune imi place sau nu-mi place
    mie imi place
    0 0
  • pit 75
    naspa
    fiecare firma isi duce soarta cum poate, dar nu atat stopurile seamana a BMW cat linia de pa usi este un BMW seria 1 trasa la indigo.
    Stopurile astea care le-a furat si BMW la randul lor au fost initiate de Carisma acum 10 ani.
    Farurile cand la vor unii, rezulta Honda civic.
    0 0
  • ...
    au stricat impreza
    0 0
  • Branza buna in burduf de caine ... Au facut varza legenda Impreza . Seamana cu un Oltcit tunat oleaca
    0 0
  • Lasa ca stiti voi....
    Toti cei care se plang de design si spun ca vai ce "stricat" e....fac o greseala...(parerea mea)! Totul tine de marketing! Degeaba ai o masina frumoasa, buna, competitiva, poate cea mai buna, daca nu o cumpara nimeni! Vanzarile "fac" masina iar modelele Subaru nu prea se pot lauda cu vanzari foarte mari...si mie imi placea modelul precedent, dar lucrurile evolueaza nu pot sta pe loc....si clientii fac ca o uzina sa mearga mai departe sau nu....nici unul dintre voi, cei care aveti o parere proasta de design nu o sa cumparati un Subaru deoarece nu e o masina fitzoasa si nu va vede lumea....numai BMW, Audi pe strazi...
    0 0
  • cred ca si-au tras designeri chinezi :D
    0 0
  • pierderea...
    ...nu e numai la nivel de design. Daca cercetati , cel putin la versiunea obisnuita performantele sunt sub cea veche.

    In plus, ar trebui sa sa uite la interioare care sunt cu cel putin 10 ani in urma celor europene.
    Sa se hotarasca:ori vor masini performante si cresc in directia asta, oari le fac mai pe gustul majoritatii clientilor europeni si le cresc masa, umbla la design, iar performantele trec in planul al doilea.

    S-ar putea sa creasca la amandoua, dar ar trebui sa angajeze un designer italian pentru estetica, la partea tehnica nefiind cazul.
    0 0
  • ~!~ The texan ~!~
    Parerea mea
    Daca o sa fie tot la fel de fiabil , economic confortabil si sportiv ca si generatia existenta .... chiar si cu acest design ... nu prea am nimic de comentat .... FORTZA !!!
    0 0
  • si ce daca ?
    Toti cei care critica cu atita vehementa noua Impreza, oricum n-au ce cauta intr-un Subaru. Impreza e o masina barbateasca, pentru pasionati si mai ales pentru cunoscatori.
    Asa ca nu va agitati, nu conteaza parerea voastra...
    0 0
  • impreza
    imi place subaru dar viitorul impreza aduce a masina low cost
    0 0
  • Iulian
    critica
    Lumea nu critica Impreza ca fenomen, ci designul ultimei variante. O masina barbateasca in piele de domnisoara de pension. Nu vorbesc din fundul padurii, lucrez in domeniu.
    0 0
  • steffan
    Sunt studii de design. Considerati ca acest model e simplu ? Si altii au modele mai ...afara.
    0 0
  • Rica Corsaru
    nu mai vb atata ca nu va pricepeti
    Nu conteaza prea mult designul,va spun eu pt un var de-almeu are un Lancer Evo 8 care pot sa zic ca e f simpla in interior si nici exterioru nu e prea laudabil,insa cand l-am intrebat pe varu de ce a cumparat-o a zis simplu : pt putere si stabilitate!!! Adevarul e ca te simti sofer adevarat conducand astfel de masini,Subaru sau Mitsubishi.E ca si la pasionatii de motociclete care cumpara Ducati Monster,care eu zic ca e oribila ca design,insa care se comporta mai bine ca majoritatea superbike-urilor si mai ales motorul are un sunet absolut senzational.In ambele cazuri e vorba numai de PASIUNE,designul e lasat deoparte.O zi buna !
    0 0
  • claudiu
    aoleo
    parca e un chevrolet lacetti hatchback.o porcarie.si-au batut joc de o masina de a facut istorie
    0 0
  • lol
    Masina arata f bine, este facuta in stil ''need for speed'' iar daca-si pastreaza caracteristicile o sa rupa gura targului.
    0 0
  • subaru impreza tot subaru impretza ramane, si arata bestial.
    0 0
  • error
    astia ar fi instare ca in 2010 sa lanseze modelul subaru impreza in trei pistoana si disel. Si-au calcat in picioare tot trecutul.
    0 0
  • COHUT IOAN
    nu conteaza,e o IMPREZA!
    EU AS DORI UNA,CE MA INTERESEAZA CUM ARATA,IMPREZA E UNICA!
    0 0
  • asemanare
    cred ca baietii de la Subaru au tras o ocheada si pe la Mazda 3 sport, cind am vazut pozele din fata, prima impresie asta a fost, cit despre asemanarea cu Ford Focus, da, oricum e fratele mai naspa al Mazdei
    0 0
  • buna
    cred ca ar trebui sa ma grabesc sa-mi cumpar actuala impreza sti ca pentru viitoarea nu as da bani.
    0 0
  • e de rau ....
    e uraata ` ...is curios insa cum merge
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru