In drum spre Euro 5

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 15.09.2006
Producatorii romani de autovehicule sunt pusi in situatia de a se alinia la normele europene privind reducerea poluarii, Euro 4 si Euro 5.
In contextul in care normele Uniunii Europene privind reducerea poluarii se modifica permanent, producatorii si importatorii de autovehicule din Romania sunt pusi in situatia de a se adapta la noile cerinte.

Cel mai probabil in anul 2009 va fi adoptata Euro 5, iar din 2007 intra in vigoare si in Romania Euro 4. Cei doi producatori romani de autovehicule, Dacia si Daewoo, spun ca este in interesul sa se alature normelor europene si sa fie pregatite in acest sens, deoarece acest lucru le-ar facilita accesul pe piata comuna.

Desi se fac pregatiri pentru alinierea la Euro 5, producatorii romani inca nu au finalizat adoptarea Euro 4, stadiul actual atat pentru Dacia cat si pentru Daewoo fiind Euro3.

Primii pasi pentru alinierea la normele europe au fost facuti de Dacia, grupul Renault reusind sa realizeze expertiza tehnica de a introduce Euro 5.

Prevederile pentru Euro 5 sunt reducerea cu pana la 80% a emisiilor de pulberi in suspensie pentru autovehiculele pe motorina, reducerea cu pina la 20% a emisiilor de oxizi de azot pentru autovehiculele pe motorina si cu pina la 25% pentru autovehiculele pe benzina.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru