Inca un supercar britanic

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 30.06.2006
In Marea Britanie exista cultul caselor mici de design care scot anual cate un supercar. Este si cazul celor de la Arash Cars, care la Londra vor prezenta prima lor creatie: Arash AF10.

Pe langa noutatile pe care le vor prezenta la Salonul Auto de la Londra marii constructori (si aici ne referim la Jaguar XKR sau la bolidul misterios pe care il vor expune cei de la BMW), evenimentul britanic ne va da ocazia de a descoperi si multe suprize. Una dintre acestea este reprezentata de noul supercar (inca unul!) al unui mic constructor englez (inca unul bis!): Arash AF10.

Noua marca, Arash Cars, nu este insa cazuta din luna, fondatorul sau fiind Arash Farboud, cel care, acum cativa ani, a creat casa Farboud. Nu se stie inca daca Arash Farboud a renuntat la prima sa marca, insa este clar ca a construit din temelii un nou brand. Dar sa trecem la masina.

Va fi vorba de un prototip, un nou supercar ale carui prime schite le puteti vedea in fotografiile atasate. Conceptul va fi motorizat de un V8 de 7.0 litri de origine Corvette, puterea sa ridicandu-se pana la 550 CP. Transmisia va fi manuala cu sase rapoarte. Viteza maxima va ajunge la 320 km/h iar acceleratia de la 0 la 100 km/h va avea loc in mai putin de patru secunde.

AF10 va avea un mare avantaj, masa redusa, acesta fiind principalul rezultat al constructiei din fibra de carbon a caroseriei.

In ceea ce priveste pretul, acesta se va invarti in jurul sumei de 250.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru