Inconjurul lumii intr-un vehicul solar

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 07.12.2007
Un profesor elvetian inconjoara lumea intr-un vehicul alimentat cu energie solara. Romania a fost a saptea locatie vizitata.

Esential

60.000 de kilometri este distanta pe care Palmer Louis intentioneaza sa o parcurga in jurul lumii
6 luni va dura expeditia profesorului elvetian.

Constructorii auto se straduiesc sa dezvolte masini ecologice, saloanele auto din toata lumea pun mare pret pe propulsia alternativa iar Uniunea Europeana impune noi reguli privind emisiile de CO2. Aceste eforturi sunt sustinute si de oameni simpli cu idei mari.

Un profesor elvetian s-a decis sa faca inconjurul lumii intr-un vehicul alimentat cu energie solara, botezat Solartaxi, sperand ca astfel va trage un semnal de alarma privind incalzirea globala.

Automobilul solar a luat nastere dupa un an de munca depusa de profesorul elvetian si studentii sai. Solartaxi consta intr-un vehicul cu trei roti si o remorca cu celule solare care alimenteaza propulsorul fara emisii. Performantele sunt si ele exceptionale, Solartaxi fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 90 km/h.

La interior pasagerii se pot bucura de un confort sporit multumita scaunelor de tip scoica imbracate in piele. Pasagerul din dreapta poate conduce si el vehiculul multumita volanului adaptabil care gliseaza orizontal.

Palmer Louis, initiatorul proiectului, a pornit deja in aceasta expeditie care va dura 6 luni si va insuma 60.000 de kilometri parcursi. Aventura a inceput la mijlocul acestei veri, in prezent echipa profesorului ajungand in Indonezia. Pentru promovarea actiunilor sale, Palmer si-a lansat si un site care urmareste pas cu pas expeditia si ofera stiri proaspete despre locurile vizitate si reactia locuitorilor.

Vehiculul solar condus de profesorul temerar a traversat si Peninsula Balcanica, in tot acest timp, ghid de calatorie fiind un roman de 40 de ani, Boer Botond. Tara noastra a fost a saptea locatie traversata de echipajul elvetian, Palmer Louis declarand ca Romania a fost locul unde ar fi dorit sa petreaca mai mult timp.

Comentarii (8)

  • Foarte tare
    Sper sa fie mai multi care sa sustina aceasta initiativa
    0 0
  • :-))
    saracu Totti ....ce-a ajuns...din mare fotbalist ,cameraman...e in poza cu hotelul Burj-al-Arab.Iar gardienii aia (sau ce sunt) se vede ca sunt romani ...la ce burti au...in afara de ala micu ca saracu e cam parlit ca e si el la inceput de cariera si il trimit aia dupa tigari :-))
    0 0
  • Rusinos !!!
    Cred ca sunteti primii care aduceti stirea pe piata. Ca de obicei, in mas-media din Romania este mai important/rentabil sa vorbesti despre steaua, becali,crime, violuri, manelisti si inetrlopi.
    0 0
  • DA!
    Intradevar este o solutie! si nu una oarecare! trebuie investit cit mai mult si mai repede in asemenea proiecte ce nu mai folosesc combustibil derivat din petrol!
    0 0
  • AndreiRN
    Solar
    Energia solara este sursa vieti pe acest pamant si chiar este inmagazinata in petrolul atat de necesar. Proiectele solare au fost si vor fi din ce in ce mai bune si eficiente. O anumita firma a adaugat celule solare pe Prius si a abtinut 50 km zilnic numai din aceasta sursa.
    Sa inceput deja productia de celule solare gen folie flexibila si cu intrarea Chinei in piatza preturile au inceput sa cada vertiginos.
    California deja permite ca particularul sa-si vanda energia solara de surplus cu contoare reversibile.
    0 0
  • Teodor Andrei
    un mare pas inainte
    Sper ca in acest fel sa se demonstreze ca aceasta tehnologie este viabila si poate fi folosita in productia de masa. Sunt convins ca peste putin timp se va inventa ceva si mai facil de utilizat, cine stie, poate o vopsea care sa reactioneze la razele solare?
    0 0
  • interese
    Cei mai multi bani din lume sa invart in jurul afacerilor cu petrol. Imaginati-va ce s-ar intampla daca brusc petrolul nu s-ar mai vinde. Cate milioane de persoane ar ramane somere? Tari intregi ar fi rase de pe fata pamantului. Ar iesi un haos total.
    La noi in tara cine este cel mai bogat om? Patriciu, care a avut afaceri cu petrol. Si ca el sunt foarte foarte multi oameni in lume care fac tot ce le sta in putinta sa nu se dezvolte industria energiei alternative. Parerea mea este ca guvernul american este dusmanul numarul unu la renuntarea folosirii petrolului.
    0 0
  • politistii
    da' ce politisti grasani a gasit pentru poza
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru