Infiniti prezinta EX Concept

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.03.2007
Infiniti se pregateste sa lanseze la Salonul Auto de la New York conceptul EX, un CUV care vine echipat cu cele mai noi sisteme de siguranta.

Infiniti va prefigura noua sa generatie de CUV-uri de clasa medie cu noul EX Concept, model care va fi prezentat la Salonul Auto de la New York. Bazat pe o platforma modulara revizuita FM provenind de la Nissan, EX este propulsat de cel mai nou motor V6 al seriei VQ, cuplat la o cutie automata cu cinci rapoarte.

Conceptul este echipat cu un sistem de directie sensibil la viteza de deplasare si discuri de frana ventilate. Pachetul este completat de un sistem de tractiune integrala AWD, jante de 19 inch si pneuri de 245 mm. Din punct de vedere mecanic, conceptul difera de celelalte modele Nissan prin absorbitoarelor de socuri care au fost pozitionate mai jos pentru un comportament optim in situatiile unei incarcaturi mari.

La capitolul siguranta, conceptul este dotat cu asistenta si distributie a fortei de franare, camere montate lateral si in spatele masinii pentru a elimina punctele oarbe si un sistem de avertizare in cazul parasirii benzii de circulatie.

La interior pielea si insertiile de aluminiu nu lipsesc, existand chiar si un sistem de iluminare ambiental.

Acoperisul din sticla cu cristale lichide poate deveni transparent sau translucid doar prin apasarea unui simplu buton. O versiune gata pentru productie nu va fi disponibila decat la sfarsitul acestui an.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru