Ironie: Great Wall acuza Fiat de spionaj

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 11.10.2009
Constructorul Fiat a fost acuzat de spionaj de catre chinezii de la Great Wall. Acestia sustin ca italienii le-au furat schitele de design ale modelului Peri si au realizat noul Panda.

Constructorul chinez Great Wall a anunatat ca a actionat in justitie compania Fiat, considerand ca acestia le-au furat secretele comerciale.

Curtea Populara din Shijiazhuang a trimis o citatie catre biroul Fiat din Shanghai, in interiorul careia se spunea ca: “Fiat a violat drepturile companiei Great Wall Motors”. Reprezentantii Fiat Shanghai au refuzat sa primeasca citatia si au solicitat ca aceasta sa fie trimisa la sediul din Italia. In luna iunie a acestui an, chinezii au demarat procedurile legale in cadrul Curtii Populare din Shijiazhuang, acestia sustinand ca au dovezi care incrimineaza compania Fiat. Ei au declarat ca italienii au “vizitat” biroul de cercetare si dezvoltare de unde au furat secretele conceptului Peri. Conform declaratiilor chinezilor, Fiat a produs ulterior pe baza schitelor modelul Panda.

Acesta nu este primul scandal pe acest subiect care se disputa intre Fiat si Great Wall. In anul 2007, italienii au fost cei care ii acuzau pe chinezi ca le-au furat schitele de design ale modelului Panda, insa acest proces s-a finalizat cu o decizie in favorea chinezilor.

via | leblogauto

Comentarii (3)

  • exact
    Defapt procesul s-a finalizat cu o decizie in favoarea Fiat, in consecinta Great Wall n-a primit dreptul sa vanda in europa modelul respectiv.
    Apoi un tribunal chinez a dat castig de cauza GW, iar GW a acuzat Fiat ca si-au trimis spioni sa adune informatii despre acest model inainte sa fie lansat.

    Deci nu e al doilea scandal, e tot primul, iar GW merge pe ideea "daca facem indeajuns de mult scandal, lumea o sa uite ca noi am furat initial".

    Get your facts together, boys!
    17 1
  • ia mai cine sare cu gura....aia care traiesc doar din copiat so trezit ca au fost si ei copiati....si amu fac scandal:))
    vai si amar de voi chinezilor....de nu ati fi asa de multi ati fi cot la cot cu noi romanii:))
    14 3
  • chinezii copiaza tot
    chinezi copiaza europenii pana si la actionarile in judecata. monkey see monkey do
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru