Italia nu mai este cea mai mare piata pentru Fiat

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.01.2010
Fiat a vandut in 2009 mai multe masini in Brazilia decat in Italia, statul sud-american fiind cel care intrerupe seria de 111 ani de dominatie a Italiei la acest capitol.

Brazilia a reusit sa bata Italia la capitolul vanzari de modele ale Grupului Fiat in 2009, anul trecut stabilind astfel un moment de cotitura in istoria de 111 ani a constructorului torinez.

Fiat a reusit sa vanda anul trecut aproape 750.000 de masini (autoturisme si vehicule comerciale usoare) in Brazilia, cresterea de 12.6% fata de anul precedent coroborata cu un plus de doar 0.5% in Italia (722.000 de unitati) aducand Brazilia in fata tarii de origine a companiei. Mai mult, presedintele Fiat Group sustine ca Brazilia va continua sa fie prima piata pentru Fiat si in 2010, urmand ca vanzarile Fiat sa creasca in continuare in statul sud-american. In tot acest timp, piata auto din Italia va scadea, conform previziunilor capilor Fiat, cu 5% daca programul de innoire a parcului auto continua sau cu 20% daca acesta va fi sistat.

Asa cum se asteptau expertii inca de la inceputul anului trecut, Fiat a reusit sa bata tot la capitolul vanzari pe piata din Brazilia, cele 749.637 de unitati vandute plasandu-i pe italieni in fata celor de la Volkswagen AG (695.395 de unitati) si General Motors (610.836 de unitati). Grupul italian profita astfel de doua decenii in care si-a construit o baza solida in Brazilia, piata care a inceput sa creasca exponential in ultima perioada datorita imbunatatirii nivelului de trai al clasei sociale de mijloc.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (1)

  • fiat group
    o veste foarte buna ...hai fiat
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru