Jaguar: noile XK, XKR si X-Type

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 12.06.2007
Jaguar a lansat versiuni restilizate pentru cele mai tari modele ale sale: sedanul X-Type si coupe-urile XK si XKR.

In ciuda problemelor financiare, Jaguar continua sa tina tare de pozitia sa de pe piata si lanseaza versiuni restilizate pentru modelele X-Type, XK si XKR.

Noul XK vine cu modificari la spolerul spate, unde a fost montata antena telescopica. De asemenea, noua versiune XK vine cu un pachet nou de insertii din aluminiu sau lemn.

XKR, versiunea de performanta a coupe-ului XK are aduse imbunatatiri la capitolul multimedia, unde a fost instalat sistemul de sonorizare „Jaguar Premium Surround”. In plus, modelul vine cu un echipament impresionant de jante de 20 inch. Motorizarea noului XKR este asigurata de un V8 de 4.2 litri care genereaza 420 cai si un cuplu maxim de 560 Nm. Acceleratia lui XKR este impresionanta: doar 4,9 secunde sunt necesare pentru ca superbul coupe sa ajunga la 100 km/h. Viteza maxima este limitata electronic la cota 250 km/h. Datorita structurii din aluminiu, noua versiune a coupe-ului de la Jaguar este mult mai agila si mai usoara cu circa 70 de kg.

Sedanul X-Type a fost restilizat si el chiar dupa ce au aparut zvonurile ca Jaguar ar dori sa renunte la acest model.

Varianta noua nu aduce schimbari la cele patru motorizari existente. Principalele modificari se regasesc in noul stil de design Jaguar, lucru pentru care partea din fata a modelului a fost revizuita. O noua grila frontala si o noua paleta la fel de noua de culori disponibile sunt principalele noutati ale lui Jaguar X-Type.

Comentarii (5)

  • De cand face parte X-Type dintre "cele mai tari" modele Jaguar? Din cate stiu e cel mai ieftin, deci si cel mai putin "tare". Sau voi v-ati referit la suspensii :)) ?
    0 0
  • Jaguar
    Jaguar e o masina tare , orice model ar fi !
    Clasa , stil !
    0 0
  • andrei
    excelent...
    ...se pare ca Jaguar a reusit, iar, sa surprinda esenta prostului gust prin X-Type...
    0 0
  • D de la Cluj
    Sustin..
    Si eu stiu inca de la inceput ca pe X type l-au realizat cei de la Jaguar, doar pentru fitosi dar care nu aveau destui bani ca sa se numeasca "nobili".Aveau pretentii dar nu si bani.
    Deci pentru voi astia de la AutoMarket nu mai faceti aprecieri daca nu cunoasteti. Pentru cultura voatrsa dintre limousinele lor "cele mai tari" (ca sa va citez)sunt Daimler eight si XJ Executive, mai apoi si S-type care si el are destul succes dupa cum observ.
    0 0
  • daniel
    jaguar
    vorbeste cine nu cunoaste...... strugurii sunt acri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru