Jaguar şi Land Rover dau mâna cu Chery pentru a cuceri piaţa chineză

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.03.2012
Jagur-Land Rover şi Chery au anunţat încheierea unui parteneriat care vizează comercializarea modelelor britanice pe piaţa din China.

Interesul constructorilor europeni pentru piaţa din China este în continuă creştere, proporţional cu creşterea economică de care se bucură cea mai mare ţară asiatică. Tocmai de aceea nume cu rezonanţă de pe Bătrânul Continent caută sprijin local pe piaţa chineză.

Cel mai recent exemplu vine din Marea Britanie, unde Land Rover şi Jaguar, cele două companii deţinute de indienii de la Tata Motors, au semnat de curând un parteneriat cu chinezii de la Chery. Înţelegerea trebuie însă parafată de autorităţile chineze, care susţineau în luna decembrie a anului trecut că vor să limiteze investiţiile străine în industria auto, pentru a încuraja dezvoltarea proprie.

Dacă parteneriatul este agreat şi primeşte undă verde, Jaguar şi Land Rover vor putea produce maşini în China şi vor putea crea un joint-venture care să permită utilizarea componentelor britanice pe modele locale. Nu în ultimul rând, înţelegerea va permite crearea unui centru comun de dezvoltare şi cercetare.

Ralf Speth, şeful operaţiunilor Jaguar-Land Rover, şi Yin Tongyao, preşedintele Chery, au declarat pentru Reuters: "Cererea pentru Jaguar şi Land Rover continuă să crească semnificativ în China.

Suntem de părere că Jaguar-Land Rover şi Chery vor putea să exploateze împreună mai bine potenţialul acestor două branduri iconice."

via l carscoop

Comentarii (3)

  • realitatea zilei:
    chinezii in domeniul auto sunt cei mai mari hoti de coyright. numerosi producatori auto au facut taraboi ca uite asa si pe dincolo. raspunsul salvator a fost ca ale sunt replici si blah blah blah...
    ce fac corporatiile auto? nimic
    pur si simplu creeaza prteneriate cu ei si se pupa pe obraji ca si cum ni mic nu s-ar fi intamplat.

    niste tineri descarca muzica de pe internet. corporatiile care detin drepturile de autor (si nu artistii in sine) fac taraboi ca hotii in sus si in jos). tinerii aia asculta muzica la ei acasa si eventual pote vor cumpara si albume viitoare daca consideraca merita artistul. nu le vand sa obtina profit de pe munca depusa de cineva pt a crea acel "lucru".
    apar legi dubioase care sa atace infractori deosebiti de periculosi.

    la fel se intampla si cu poluatorii adevarati, unde e taxata multimea

    la fel se intampla si cu hotiile la nivel inalt unde e taxat pungasul de rand si deputatul dispare subtil din tara cu miliardele

    sa ne tot fericim de lumea in care traim si viitorul controlat de corporatiile (care si jongleaza criza financiara pe degete vaitandu-se ce greu este cu profituri record anuntate la fiecare an)
    4 1
  • AndreiRN
    MUNCA
    Cand e vb de furt pe romanii nu ii intrece nimeni in lumea asta asa ca ......
    Chinezi MUNCESC.
    7 4
  • Pana una alta tine minte ca romanii aia pe care ii faci cei mai mari copiatori, au inventat: stiloul,avionul cu reactie, scaunul ejectabil, laserul cu gaz, electroscopul, injectia cu insulina, vaccinul antiholeric, s.a.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru