Jaguar va vinde mai mult in China decat in Marea Britanie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.11.2009
In urmatorii ani reteaua de dealeri din China va reusi sa vanda mai multe unitati Jaguar decat cea din Marea Britanie. Englezii ar putea adapta pe viitor modelele lor la cerintele pietei chineze.

Jaguar a anuntat ca intentioneaza sa isi restructureze reteaua de dealeri de pe intreg cuprinsul Chinei. Constructorul britanic incearca astfel sa isi extinda influenta in Asia si sa faca din Tara Marelui Zid cea mai mare piata de desfacere pentru modelele sale de lux.

Wang Li Rui, seful operatiunilor Jaguar in China, a declarat, in cadrul Salonului Auto de la Guangzhou, ca isi doreste sa creasca considerabil vanzarile brandului premium in urmatorii ani in zona asiatica. In plus, principalul obiectiv este acela de a face din China o piata capabila sa depaseasca Marea Britanie, Germania, Franta si Statele Unite in ceea ce priveste numarul de exemplare Jaguar vandute.

Li Rui nu a exclus nici posibilitatea inaugurarii unui centru de cercetare si dezvoltare in China, Jaguar fiind astfel capabil sa "croiasca" modelele sale dupa cerintele clientilor locali. Faptul ca piata chineza manifesta un interes deosebit pentru brandul britanic a fost subliniat si de prima intalnire a oficialilor Jaguar si Land Rover sustinuta in afara granitelor Regatului Unit.

via | Autocar

Comentarii (1)

  • Mircea
    Matematic vorbind...
    Matematic vorbind, mi se pare foarte normal atata vreme cat clasa medie din China se estimeaza ca va ajunge de la 250 mil. cat e in prezent la 600 mil. in 2015, iar populatia Marii Britanii nici in crestere nu este, nici de intinerit nu intinereste. Pentru primele 10 luni ale 2009, masinile noi vandute in China au depasit 10 milioane.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru